Mitt favoritkött
Ibland blir jag sugen på en riktigt god köttbit och då väljer jag nästan alltid entrecôte.
Det ska vara en riktigt fet, välmarmorerad bit, då är köttet som godast.
Och i min värld även nyttigast, jag har ätit rejält med LCHF-mat i över 11 år nu och har blivit, piggare, friskare och slankare för varje år som gått.
Många tror att vi som äter LCHF inte äter grönsaker, men det är åtminstone i mitt fall helt fel.
Jag har under alla dessa år njutit av mängder med gröna tillbehör till min mat, det har till och med resulterat i en vegetarisk kokbok.
Hur kan du äta så mycket smör?
Ja, den frågan fick jag faktiskt för några år sen när jag deltog i en hälsoresa.
Mitt svar då, samma som om jag skulle fått frågan idag; För att det får mig att må så bra.
Idag får du därför tips på mitt allra godaste vitlökssmör, så som jag gjorde det när jag jobbade på restaurang.
Vitlökssmör 4 port
200 g rumstempererat smör
1 dl finhackad persilja
2-4 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk pressad citron
Några droppar Worcestershiresås
Flingsalt
Rör smöret väl med vitlök, persilja, citron och Worcester.
Smaka av med salt, det är gott med rejäl sälta i kryddsmör.
Jag hade ett svart lavasalt från Island som jag garnerade med, därav färgen på smöret.
Getostgratinerad svamp 2 port
250 g svamp, jag hade ostronskivling
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten, gul lök
2 vitlöksklyftor
Saften från ½ citron
1 tsk timjan
Salt och peppar
50 g smör
50 g getost
Skär svampen i bitar, hacka löken fint och strimla paprikan.
Bryn svamp och grönsaker i smöret tills de fått lite färg.
Häll på citronsaft och timjan, krydda med salt och peppar.
Låt citronsaften koka in i svampen, det ger extra god smak.
Häll upp svampen i en gratängform och lägg på en skiva getost, gratinera på 225º i 10 minuter.
På bilden nedan ser du Chilikryddat morotssmör från Gröna, sköna tillbehör fotograferat av mig en tidig sommarmorgon förra året på Andersön i Storjön.
Här följer några bilder från igår morse när jag tog en långpromenad på Djurgården, jag är så glad att naturen finns på nära håll även i storstaden.
I dessa svåra Coronatider är det extra viktigt att vi tar oss ut och promenerar i friska luften, jag passar på att göra det tidigt på morgnarna när få andra är ute.
Bra mat, motion och vila är de viktigaste prioriteringarna just nu, för att vi ska ta oss igenom den här tiden.
Ät, njut, må gott och ta hand om dig.