Plättlätt efterrätt
Idag bjuder jag på en smakrik och sockerfri plätt som efterrätt efter torsdagssoppan för att fira att det är Sockerfria dagen den 12 oktober.
Jag hade tänkt vara med på plats i Stockholm idag på det stora event som du kan läsa om i länken ovan, men tyvärr kom annat i vägen.
Eventet anordnas i eftermiddag med många intressanta föreläsare, bland andra Andreas Eenfeldt, Babben Larsson och Johannes Cullberg
Ann Fernholm kommer att lotta ut Stora diabeteskokboken till förmån för Kostfonden och Annika Dahlqvist säljer den tillsammans med sina böcker, då inte heller min medförfattare Lars-Erik Litsfeldt kunde delta.
Plättar med avokado 2 port
2 ägg
1 mogen avokado
1 dl grädde eller kokosgrädde
1 msk psylliumhusk
2 tsk kakao
2 krm mald kardemumma
ca 1 krm salt
1 msk smör eller kokosolja till stekning
Skär avokadon i bitar och lägg den och alla andra ingredienser i en hög bunke och arbeta smeten slät med en stavmixer.
Hetta upp en plättlagg eller stekpanna, klicka i lite smör och stek små plättar ett par minuter på varje sida.
Servera plättarna med bär och citronmeliss, vispad grädde är förstås också väldigt gott till.
Kokboksframgång
Det känns overkligt stort att ha skrivit en kokbok som blivit Storsäljare på Topplistan i flera av landets tidningar, bland namn som Camilla Läckberg, Sofie Sarenbrandt och Annie Lööf
På bilden nedan ser du ”Stora diabeteskokboken” högst upp till vänster med texten Storsäljare bland böcker som Camilla Läckbergs & Henrik Fexeus ”Mirage” och Sofie Sarenbrandts & Carina Bergfeldts ”Födelsedagen”.
Här finns Stora diabeteskokboken för 210 kr inkl frakt på Bokus och här finns den på Adlibris för 259 kr exkl frakt.