Rabarberpaj med smuldeg

Nu märks att det är rabarbertider och då måste man ju bara tillaga och äta rabarberpaj. Rabarber är ren njutning för själen! En härlig och knaprig rabarberpaj, mums!

Ingredienser

Pajfyllning

400 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg

1 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2 msk socker
100 g mjölkfritt margarin

Gör så här

  • Sätt på ugnen på 225°.
  • Ta fram en bunke och blanda de torra ingredienserna.
  • Lägg i kylskåpskallt margarin i blandningen av de torra ingredienserna. Blanda allting med en gaffel först och sedan med fingrarna så att den blir smulig som en smuldeg.
  • Skölj rabarbern och dra även av skalet ifall det behövs.
  • Skiva rabarbern i skivor eller småbitar!
  • Blanda sockret och potatismjölet och blanda det sedan med rabarbern på botten av en pajform.
  • Smula över smuldegen.
  • Lägg in rabarberpajen in i ugnen tills rabarbern är mjuk och degen fått färg.
  • Rabarberpajen är färdig efter ca 20-25 minuter.

Serveringstips

Servera med grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2013-05-26 08:12:41. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med smuldeg dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg är en lättlagad rabarberpaj med smak av både havre och kanel – en härligt krispig rabarberpaj.

( 4 portioner)

Ingredienser

500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås

Pajdeg

1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g Svenskt Smör från Arla

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär rabarbern i skivor.
  • Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
  • Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
  • Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  • Fördela degen över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Serveringsförslag

Servera med lättvispad vaniljsås.

Originally posted 2013-05-25 23:26:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med smuldeg dök först upp på Rabarberpaj.se.

Mammas knäckiga äppelpaj

Mammas knäckiga äppelpaj – alla mammor har sina äppelpaj recept – här är min mammas äppelpaj recept. Ett enkelt och smarrig äppelpaj recept! (4 – 6 portioner) Tillagningstid: 60 min Ingredienser * 6 – 8 äpplen * 1 valfri mängd socker * 1 valfri mängd kanel Täcke * 125 g smör eller 125 g margarin … Continue reading Mammas knäckiga äppelpaj

Inlägget Mammas knäckiga äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Smarrig knaprig äppelpaj!

Knaprig äppelpaj med egengjord vaniljsås! Den här pajen har på en bakning blivit en klar favorit! Smarrig, knäckig och enkel! Slängs ihop i ett nafs… och smakar helt ljuvligt!   Ingredienser 1 pajform 6 äpplen, skalade och skurna i skivor 150 gr smält smör 3 dl havregryn 2 dl socker 0,5 dl sirap 1,5 dl … Continue reading Smarrig knaprig äppelpaj!

Inlägget Smarrig knaprig äppelpaj! dök först upp på Äppelpaj.se.

Världens enklaste äppelpaj

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir … Continue reading Världens enklaste äppelpaj

Inlägget Världens enklaste äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med smuldeg

Äppelpaj med smuldeg – ett enkelt recept på äppelpaj gjord på smuldeg -en äppelpaj med smuldeg helt enkelt! Ingredienser äpplen kanel 150 g margarin 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Gör så här Smörj och bröa en pajform. Skala, kärna ur och klyfta äpplen och lägg i formen så … Continue reading Äppelpaj med smuldeg

Inlägget Äppelpaj med smuldeg dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med kesella

Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Ingredienser Pajsmulor 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 125 g smält smör Pajdeg 1 dl filmjölk 1 ägg Pajfyllning 1 burk (250 g) Kesella 1 dl socker 1 ägg … Continue reading Äppelpaj med kesella

Inlägget Äppelpaj med kesella dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med kesella
Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Ingredienser Pajsmulor: 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 125 g smält smör Pajdeg: 1 dl filmjölk 1 ägg Fyllning: 1 burk (250 g) kesella 1 dl socker 1 ägg [...]
Ebbas Äppelpaj

Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare. Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill gå ihop sig. Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över äppelklyftorna. Sätt in i ugnen i 35 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde Ugn: 175° 5-6 goda äpplen (skalas, kärnas ur och skärs i klyftor, som … Continue reading Ebbas Äppelpaj

Inlägget Ebbas Äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Ebbas rabarberpaj

Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare. Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill gå ihop sig. Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över rabarberskivorna. Sätt in i ugnen i 35 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde

Ugn: 175°
5-6 goda rabarber (skalas, kärnas ur och skärs i rabarberskivor, som läggs i en ugnsfast form)
1/2 msk kanel
1/2 msk malen kardemumma
(Kryddorna blandas väl med rabarberskivorna)

Deg:
3 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g (!!) smör

Originally posted 2009-09-17 18:32:29. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Ebbas rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.