Mammas knäckiga äppelpaj

Mammas knäckiga äppelpaj – alla mammor har sina äppelpaj recept – här är min mammas äppelpaj recept. Ett enkelt och smarrig äppelpaj recept! (4 – 6 portioner) Tillagningstid: 60 min Ingredienser * 6 – 8 äpplen * 1 valfri mängd socker * 1 valfri mängd kanel Täcke * 125 g smör eller 125 g margarin … Continue reading Mammas knäckiga äppelpaj

Inlägget Mammas knäckiga äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Mammas knäckiga rabarberpaj

Portioner: 4 – 6

Ingredienser
* 6 – 8 rabarber
* 1 valfri mängd socker
* 1 valfri mängd kanel

Täcke
* 125 g smör
eller
125 g margarin
* 1.5 dl socker
* 2 dl vetemjöl
* 0.75 tsk bakpulver

Tillagning
Värm ugnen till 200 grader.

Skala och kärna ur rabarberna. Skär dem i skivor och lägg i en smord form. Strö över socker och kanel.

Gör täcket. Smält smöret. Blanda i övriga ingredienser. Smula täcket över rabarber.

Sätt in i ugnen 25 – 40 min, tills täcket fått fin färg och rabarberna är lagom mjuka.

Servera med vaniljsås.

Tillagningstid: 60 min

Originally posted 2009-09-17 02:22:04. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Mammas knäckiga rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.