Läcker smårätt
Den här rätten har jag ätit flera gånger på Restaurang Gabbiano i Makrigialos på Kreta.
Den passar fint både till brunch eller som en lättare middag, i mindre format även på en tapasbuffé.
Fyllda champinjoner 2 port
6 stora champinjoner
2-3 skivor varmrökt bacon
2 msk smör
1 liten, gul lök
½ dl riven, lagrad ost
½ dl riven fetaost
Lite salt och peppar
Bryt bort foten på champinjonerna och hacka dem fint.
Blanda med finhackad bacon och lök. Fräs i smör några minuter, peppra och salta lätt.
Fyll hattarna med röran och lägg på ett lager riven ost.
Gratinera på 225 grader i ca 15 min.
Servera på en salladsbädd med tomat, olivolja och vinäger.
Fler goda smårätter hittar du i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Baka med frukt & grönt.
Här nedan ser du grekiska tomatbiffar från tillbehörsboken.