Hon har hittat STORA kärleken! Jag är naturligtvis jätteglad för hennes skull och önskar henne allt gott, all lärdom och kunskap det medför av det steg hon nu bestämt sig för att ta.
I slutet av november flyttar hon 120mil ifrån oss… Till Skellefteå.
Där blir det lite ångest i mamma-hjärtat. MEN. Livet är till för att levas och jag vill att hon prövar sina vingar, lever livet, älskar och hittar ett jobb hon kommer trivas med.
Avståndet är det som gör mest ont….
Ja, det finns FaceTime och sånt men det är inte samma sak när det gäller ens barn.
När jag ska vinka av henne på tåget den25/11 så kommer det bli väldigt…….. Väldigt jobbigt med blandande känslor, tårar och tankar. Just den situationen kan jag inte föreställa mig eller ja kontroll över så jag försöker att inte tänka.
Igår i alla fall när vi kom hem från jobbet hade hon lagat middag till oss. Fajitas med kycklinggyros, krispiga grönsaker och såser som tillbehör. Sååå gott!
Efter middagen satt vi kvar vid köksbordet och pysslade med lera och bara pratade strunt. Å där kom tankarna igen… Hon flyttar snart hemifrån o vi kommer aldrig sitta såhär igen och pyssla som vi alltid gjort sen hon var liten… Alla påskfjädrar, pepparkakshus, födelsedagstårtor, midsommar-kransar… Allt spelas upp som en dimma och jag blir ledsen och känner bara ren o skär sorg som jag ändå bearbetat ett tag.
Ska de va så svårt? Avståndet är det absolut värsta att inte få SE henne varje dag…
Nu till hennes vitlökssås, för den var något av det lilla extra som jag tycker ni ska prova.
4 port extra sås
Det här behöver du :
2,5 dl gräddfil
3 finrivna vitlöksklyftor
2 msk pressad citronjuice
1 tsk malen chilipulver
Nymalen peppar
Salt
GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Montera på tortillabröd med stekt kycklinggyros. sallad, gurka, majs, rödlök, tomatsalsa, riven ost, och vitlökssås.
Det finns EN… En enda smörgås, baguette som jag älskar snäppet mer än allt annat men då måste den vara perfekt!! Är brödet torrt, inget smör på brödet, billig ”ful-salami” och dito brieost då förvandlas prinsen tillbaka till en groda. Då kan det likagärna vara. Då pratar jag mest om de man köper på mackar o snabbmatshak. Men meningen ”salami och brie” låter ju sååå gott så ibland kan man inte stå emot att köpa ändå när man är hungrig och lunchen ska gå snabbt.
Vet ni NÅGOT ställe där som gör smörgåsar med salami/brie som inte blir en groda???!
Jag har aldrig hittat något så jag gör alltid mina egna efter konstens alla regler med lite pyssel och pill och förberedelser men det blir alltid så gott det bara kan bli!
Prova mitt beprövande recept. Ni kommer inte bli besvikna.
Vilken brieost är godast??
Jag glömmer alltid bort varje gång jag handlar. Men den här gången blev det rätt! Den vita med kolibrin på! Vilken är er favorit?
Marinad till 2- 3 rödlökar :
1 dl olivolja
2 kortar ättika 12%
½ pressad citron
2 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk flingsalt
Nymalen svartpeppar
En pytteliten nypa socker…
4-5 inlagda, marinerade vitlöksklyftor
Lite av marinaden
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna i en burk med tätslutande lock, skiva rödlöken och lägg i. Något som är extra gott är att blanda i marinerade, finhackade vitlöksklyftor. Prova!
Skaka om.
Låt gärna stå i kylskåpet nån timme.