Nyttig njutning
Smoothies kan innehålla väldigt många olika saker, ibland är de mer som en dessert.
Jag föredrar den nyttigare varianten med mer grönsaker än frukt, vill också ha smoothien lite tjockare så jag kan äta med sked, då mättar den längre.
Den här hittade jag på som ett läskande och lättlagat mellanmål igår när jag njöt av vårsolen på balkongen.
För mig är det väldigt viktigt att blanda in mycket grönt och även en del frukt i min dagliga mat.
Att äta bara kött och smör som återigen blivit populärt hos en del som äter lågkolhydratkost, har aldrig varit något som passat mig.
När jag började med LCHF för 9 år sen, kallades köttdieten bland annat UFO, Fakir och NCHF, men nu har namnet blivit lite trendigt amerikanskt, Carnivore.
Jag har också provat på denna snabbantningsmetod en gång i tiden, åt enligt Atkins när jag hade blivit överviktig efter min ryggskada för snart 20 år sen.
Vilken lättnad det var när jag efter några veckor med bara animalier fick lägga till de smakrika, färgstarka och krispiga grönsakerna igen.
Jag vill aldrig prova nåt liknande igen även om jag tycker om och njuter av en god köttbit då och då, och smör, det äter jag ju varje dag.
Men jag är övertygad att vi behöver det gröna till vår mat för att må bra i längden.
Alla de viktiga vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter vi behöver får vi inte i oss om vi skippar alla grönsaker.
Så passa på att njuta av all vårgrönska, både i maten och i naturen.
Här hittar du en läcker granskottssmoothie hos mina bloggvänner på Under vårt tak.
Vårgrön smoothie 2 port
2 dl hackad grönkål
2 dl rucolablad
2 nektariner
2 dl kokosgrädde
2 avokado
2 msk riven ingefära
1 pressad lime
Skär nektariner och avokado i bitar, mixa tillsammans med övriga ingredienser till en slät smoothie.
Häll upp i en mugg, skål eller ett glas och ät med sked.
Vill du ha en mer mättande och proteinrik smoothie så byt 1 dl kokosgrädde mot 1 dl benbuljong eller 1 dl kikärtor.