Somrig sallad
God fortsättning på midsommarhelgen, vilket fantastiskt väder vi haft här i Stockholm.
Sett att även de flesta i övriga landet också haft fint, härligt att värmen parkerade sig över oss just en sån här helg.
Har du jordgubbar kvar sen igår så blanda ner dem i en smakrik sallad, perfekt till all slags grillat.
Jordgubbssallad med getost 4 port
1 huvud romansallad
250 g jordgubbar
150 g fetaost eller chèvre
1 dl cashewnötter
1-2 msk finhackad, färsk rosmarin, timjan eller basilika
Strimlat skal och saft av 1 ekologisk citron
Kallpressad olivolja
Bryt av och lägg ut fina salladsblad runt ett fat, smula över osten och lägg på skivade jordgubbar och nötter.
Strimla citronskal och rosmarin, strö över salladen och avsluta med att ringla över olivolja och citronsaft eller balsamvinäger strax innan serveringen.
Fler läckra tips på somrig mat finns i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.