Läckra räkor till fredagsmyset
Räkor på smörstekt, vitt bröd är mångas favorit på fredagkvällen.
Här har jag hittat på en ny variant för oss som äter glutenfritt och vill ha en mindre mängd kolhydrater.
Jag stekte några tunna skivor sötpotatis i smör, toppade med skivad chèvre som fick smälta lite under lock.
Placerade det hela på en salladsbädd och la på en rejäl hög med räkor.
Dressing till blev majonnäs blandat med tomatpesto, citronolivolja och balsamvinäger.
Köpte små vaktelägg till, de är både vackra och goda.
Jag kokar dem i 4 minuter, lägger ner dem i sjudande vatten.
En lätt, snabb, nyttig och god räkrätt till fredagsmyset, passar både små och stora.
Här följer några bilder från gårdagens utflykt med 7:ans spårvagn till Bellmansro på Djurgården.
Vi tog en promenad till Rosendals Wärdshus, Slott och Trädgård för att njuta av alla vårblommor i det vackra vädret.