Somrig lyxlunch
Tack för alla gratulationer på olika håll när bloggen firade 15 år igår.
Här kommer ett av de allra första inlägg jag skrev och tog bilder till i juni 2009, njutbar mat håller i längden.
Receptet på min hemgjorda majonnäs till räkorna finns här och här hittar du mitt populära valnötsbröd om du vill göra en räkmacka.
Receptet är för en riktigt hungrig eller två lagom hungriga, hur mycket man äter är väldigt olika så känn efter hur mycket just du behöver.
Räksallad på mitt sätt 1-2 port
Ett par hekto räkor
1-2 kokta ägg
1 dl keso
1 avokado
½ paprika
Några cocktailtomater
Några skivor citron
En rejäl klick majonnäs
Skiva avokadon, lägg runt en assiett.
Lägg ordentligt med keso i mitten. På den en hög skalade räkor.
Garnera med en klick majonnäs, ägg och det gröna.
Några skivor vattenmelon blir en bra dessert.
Fler goda små och stora rätter att njuta av i sommar hittar du i kokböckerna här nedan.
Bokus har 12% rabatt på hela sitt sortiment fram till midnatt 12 juni, läs mer i länkarna.
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)