Can Cadet, Barcelona
Resa och kurs om helhet, hälsa och harmoni
Nu blir det lite reklam, för en god sak. En resa som jag gärna hade följt med på själv, men har lite andra resor att ta tag i nu i vår :)
Som den minnesgoda läsare som följt min blogg känner till, så har jag varit ute på en hel del hälsoresor genom åren.
Nu senast så hade jag och goda vännen Mona planer på att arrangera en gruppresa till vackra Makrigialos på Kreta nu till våren, läs mer om det här på Kostrådgivarna.
Av olika anledningar blev det inget av de planerna, i större format.
Nu har du istället möjlighet att följa med ut och resa med en annan av mina goda vänner, kostrådgivaren och hälsoutbildaren Therese Renåker.
Hon arrangerar resan tillsammans med Sofia Singemo, som arbetar med stresshantering.
En riktig hälsoresa med fokus på kosten, hormonerna och stressmedvetenheten.
Resan är mellan 13-17 maj och går till Can Cadet utanför Barcelona.
Här kan du läsa mer om den resan på Thereses hemsida Kloka råd och mer detaljer kring resa och bokning på Sofias Lifepower.
Missa inte heller att besöka Thereses nya hemsida, där är det inte kroppen utan själen som får en hel del näring och träning.
Sitges
Just till Barcelona och den lilla badorten Sitges var jag med på en resa som handlade mest om viktminskning förra hösten, då med Anna Hallén och Åse från 56kilo.se
Jag och Ylva Forsberg från Huså Bröd tillbringade en hel del tid av den resan med att titta närmare på den vackra staden Barcelona och Antoni Gaudis livsverk.
En dröm jag haft ända sen jag var liten var att få se La Sagrada Familia och de andra, lika vackra byggnader som Gaudi skapat. Det blev också ett besök på Picasso-muséet.
Ylva delar mitt intresse för konst och kultur, så då blev det att vi valde att utforska mer om den biten, än om viktminskningen ;)
Vi besökte även några fina tapas-barer under de här dagarna, så det blev inte heller så mycket bevänt med den fasta mellan frukost och middag som ingick som en del i viktminskningsprogrammet…
Vi passade förstås också på att fira vårt samarbete kring de Spröda frökex som Huså Bröd bakar och som blivit en stor succé.
Här nedan kan du läsa en artikel om det samarbetet, klicka på bilden så får du större text.
Nedanför receptet följer några bilder från våra utflykter i Barcelona.
Idag får du recept på en av mina spanska tapas-favoriter. Pimientos de Padrón, mjukstekta, små gröna paprikor med flingsalt.
Jag steker dem på låg värme i en god, kallpressad olivolja tills de är mjuka.
Då bevaras mycket av både smak och näring, som försvinner vid höga temperaturer.
Pimientos de Padrón och Cava i Barcelona
Pimientos de Padrón 2-4 port
500 g små, gröna paprikor/Pimientos de Padrón
1 dl olivolja
ca 1 -2 msk flingsalt
Skölj paprikorna och låt dem torka. Värm upp oljan på medelvärme i en stekpanna.
Stek paprikorna i 20-30 minuter, vänd flera gånger. De ska bli mjuka och få lite färg.
Lägg dem på ett hushållspapper att rinna av lite. Lägg upp paprikorna på ett fat och smula över flingsalt efter smak.
Jag tycker de är godast med rätt mycket salt. Servera ljumma tillsammans med serranoskinka, gärna Pata Negra.
Oliver, mandlar, vitlöksstekta räkor och ett glas Cava är gott till. Och förstås några frökex ;)
Här hittar du ett inlägg med fler tips, från en tapas-kurs jag hade på en hälsoresa till Gran Canaria.
Pimientos de Padrón på turkiska småpaprikor
La Sagrada Familia
La Sagrada Familia
La Sagrada Familia
Casa Milà – La Pedrera
Casa Batllo
Casa Batllo
Casa Milà – La Pedrera