Plockmat är bland det mest avslappnade sättet att avnjuta god mat på en fredag. Bara sitta och småprata, runda av jobbveckan och varva ner.
Det är ju inga recept rakt upp och ner utan mer tips på goda små tilltugg och inte mycket som tar tid att laga. Mycket gott hittar man i delikatessdisken fylld av marinerade oliver, vitlöksklyftor, pimentos, röror och såser. Jag brukar steka på heta chorizokorvar i slantar, färska champinjoner i smör och vitlök och lite timjan. Surdegsbröd som fått rosta i stekpannan med olivolja och vitlök -galet gott! Ölkorvar, salami, räkor, lufttorkad skinka mm. Variationerna är oändliga. Köp hem era favoriter och njut!
Bygg små pinchos av vitlöksbröd, serranoskinka, soltorkad tomat och fetaost, eller tapenade med ruccola. Tandpetare är perfekt till övrigt smått och kvällen är fulländad. Tapas!
Trevlig helg på er. PUSS
Plockmat är bland det mest avslappnade sättet att avnjuta god mat på en fredag. Bara sitta och småprata, runda av jobbveckan och varva ner.
Det är ju inga recept rakt upp och ner utan mer tips på goda små tilltugg och inte mycket som tar tid att laga. Mycket gott hittar man i delikatessdisken fylld av marinerade oliver, vitlöksklyftor, pimentos, röror och såser. Jag brukar steka på heta chorizokorvar i slantar, färska champinjoner i smör och vitlök och lite timjan. Surdegsbröd som fått rosta i stekpannan med olivolja och vitlök -galet gott! Ölkorvar, salami, räkor, lufttorkad skinka mm. Variationerna är oändliga. Köp hem era favoriter och njut!
Bygg små pinchos av vitlöksbröd, serranoskinka, soltorkad tomat och fetaost, eller tapenade med ruccola. Tandpetare är perfekt till övrigt smått och kvällen är fulländad. Tapas!
Trevlig helg på er. PUSS
Hej igen alla fina bloggvänner, nu är jag tillbaka i rutan igen efter en underbar midsommarhelg med familj och vänner. Så skönt med lite ledighet och koppla bort dator och kontor ett tag och istället njuta av sommar och sol, god mat, busiga barn med utflykter och grillkvällar.
Mycket har vi hunnit i helgen och roligt har vi haft men nu tänkte jag styra upp kryddburken med lite nya recept och tips till sommarlov och semester då det vankas picknick och strandhäng. Här har jag gjort små enkla knyten av pizzadeg och fyllt med strimlad skinka och mjukost, världen enklaste picknickmat men också som tilltugg och mellanmål. Gör MÅNGA för de har en rykande åtgång, frys in och packa ner i strandväskan så är dom tinade när ni väl ska äta.
Fyll dom med vad ni önskar, mjukost blir otroligt gott, sen kan man variera skinka med salami, grillad kyckling, eller strimlade grönsaker. Se det som ett basrecept och variera efter vad som finns hemma i din kyl!
Glöm inte bort att arkivet här på kryddburken är ganska stort så kika in under kategorierna PICKNICK och MELLANMÅL så hittar ni massor med idéer!
ca 24 st
Pizzaknyten :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt
Mjukost (Kavli goudaost)
Rökt skinka
GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck ut varje deg på mjölat bakbord med lätt oljade fingrar till 2 stora runda och tunna pizzor. Skär varje pizza i 12 trekanter och lägg fyllning på varje trekant och rulla ihop. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispad ägg och strö över sesamfrön. Grädda ca 15 min i 200 grader.
* Fyllningen gör jag lite på en höft, har inga direkta mått på hur mycket men ca 1 rågad matsked till varje knyte. Jag rörde ihop en halv ask mjukost med ca 200 gram skinka.
Och med fyllning! Prova gärna och gör din egen favoritfyllning.
Fredagsmyset står på tur, äntligen helg och familjen är samlad!
Detta jag visar nu var nått nytt jag provade. Vanliga små vacumförpackade minibaguetter, du vet dom där i 6-pack? Billiga bakup-baguetter som finns att köpa överallt. Ganska tråkiga i vanliga fall men heeey!! – Detta ska du prova så lär ni älska dom i fortsättningen!
Innan du gräddad dom färdiga i ugnen så fyll dom med ost och skinka, vik ihop, lägg i en ugnsfast form och riv över ost! Det blir absolut godast med port salut, den osten är som gjord för gratinering och extra fin färg av den gula kanten, vad består den av egentligen? cheddar eller? Ja, ni fattar hur gott det är och en riktig fredags-mysare! Varma ostfrallan AB!
Fyllda med ost och rökt skinka. Riven port salut ovanpå och skjuts in i ugnen i 200 grader till de fått fin färg, ca 15 min!
The post Varma ostfrallor AB appeared first on Kryddburken.se.