Marshmallow Oreo Fudge Cake
 
Kakan:
115 gr smör ( mjukt)
 0,6 dl rapsolja
2,4 dl kakao
4,8 dl socker 
3 ägg
2,4 dl pumpa puré (jag tog äppelmos)
6 dl vetemjöl
2,4 dl mini marshmallows
14 Oreos ( hackade )Fyllning
275 gr chokladsås
2,5 dl vispgrädde 
8 Oreos ( hackade )
Värm ugnen till 175°c
 
I en stor bunke vispa ihop smör , olja , kakao och socker tills slätt . Tillsätt äppelmos och ägg, blanda igen. Rör ner mjöl och blanda tills kombinerat . Rör i Oreos och marshmallows .
Sprid ut i en smord 25x35 cm form . Grädda i 20-25 minuter eller tills kakan är färdig.
Låt kakan svalna ca 10 minuter , peta sedan hål över hela kakan och häll chokladsås jämnt över kakan . Låt svalna helt . Vispa grädden och bred ut över kakan, strö på hackade Oreos. Förvara i kylskåp.
 
Den var god ,men väldigt mäktig:)
Pepparkaksrulltårta



Pepparkaksrulltårta med pepparkaksmotiv i Pate decór

       Pate decor till mönstret        

 1 Äggvita 35 gr
40 gr mjöl
30 gr socker
30 gr smör rumstempererat
Vit pulverfärg
Röd Progel eller pastafärg
Grön Progel eller pastafärg
 
 Rör ihop alla ingredienserna.
Sen kan du spritsa eller stencilera olika mönster på ett bakplåtspapper eller silikonmatta. Lägg i frysen i 10 minuter, detta måste göras annars riskerar du att smeta ut ditt mönster.
 
Pepparkaksrulltårta
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor
2 msk fil eller yoghurt
 
Fyllning
2 dl grädde
1,5 dl lingonsylt
 
 
             Tillagning                
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ned filmjölken eller yoghurten.
4. Bred ut smeten på ditt förberedda mönster.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
6. Vänd rulltårtan på ett rent bakplåtspapper. låt svalna.
7. Vispa grädden, bred ut lingonsylt och grädde på rulltårtan. Rulla ihop och lägg den i frysen. Ta fram den en halvtimme före serveringen och skär den i skivor.


 
 
Gingerbread magic cake

Orginalrecept hittar du här :
 
Ingredienser

115 gr smör, smält

4,8 dl mjölk, värmes något

4 msk sirap

1,8 dl farinsocker, packat

4 ägg separerade

1 msk vatten

2,4 dl mjöl

2 tsk pepparkakskrydda

1 tsk vaniljextrakt
 
Smörj en 20 x 20 form och ställ åt sidan. Värm ugnen till 165°c.

Smält smöret. Tillsätt sirap till varm mjölk och rör om tills det löser sig.

Vispa äggulor och farinsocker tills ljust och fluffigt. Vispa äggvitorna till hårt skum.

Tillsätt smält smör och 1 msk vatten till ägg/sockersmeten. Blanda på låg hastighet tills väl kombinerat.

Blanda i mjölet och kryddorna, bland väl. låg hastighet tillsätt mjölk och vanilj.

Vänd in äggvitorna lite i taget och se till att det inte finns några stora klumpar.
Det är väldigt rinnigt så väldigt viktigt att forman inte läcker på något sätt.

Häll smeten i den förberedda formen och placera i ugnen.

Baka i ca 50 till 55 minuter eller tills kakan är en mörkbrun på toppen och centrum är
inte geleaktigt.
 
 
 
 
Pepparkaks- och saffrans-minidonuts

 
 
4,74 dl mjöl
1,8 dl strösocker
2 teskedar bakpulver
 2 tsk pepparkakskrydda eller 1 påse saffran eller
1 msk saffransarom
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg vispade
1 tsk vaniljextrakt
1 msk smält smör

Blanda ihop de torra ingredienserna för sig i en skål och de våta för sig, rör sen samman.
Lättast att spritsa ner i maskinen.
Fyll upp till kanten.
Grädda i 2-3 minuter
Doppa eller spritsa choklad eller glasyr, dekorera evt med julströssel.

http://kakmonstren.blogspot.se/2012/04/minidonuts.html
Saftig saffranskaka
Igår började jag stora julstädningen här hemma. Rensade ur skåpar och lådor i köket, kastade, slängde, sparade… Herregud så mycket man samlar på sig, jag tycker inte de va länge sen jag gjorde denna utrensning i köksskåpen. Nu har jag … Läs mer
Halloween rulltårta


 
Mönstret ritade jag upp på ett papper och sedan spritsade jag med svart och gul Pate decor.
Fyllning är i den orangea- jordgubbsmousse och spritsade nutella ränder och den lila är fylld med mangomousse och likadana nutella ränder.
Kladdkaka – utan krusiduller

kladdkaka
Den är väldigt bortglömd här hemma måste jag erkänna, och inte heller så ofta jag gör en ren, klassisk kladdkaka utan krånglar ofta till det med extra choklad, nötter eller annan topping men här är den – den absolut godaste, enkla, snabba röra-ihop-i-kastrull-kladdkakan!

Dom här bitarna hade jag i frysen och det är faktiskt de goooodaste när dom är lite halvtinad och extra hårda och sega. Fluffigt vispad grädde och några physalis… Så gott, gott, gott! :-P

Det här behöver du : 
150 gram smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
3 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning och sist av allt vetemjölet. Häll smeten i en smord rund form ca 24cm i diam. (gärna med löstagbar kant) Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i 175 grader. Ta ut kakan och täck med plastfolie och låt svalna i kylskåpet eller om du har ett kallt uterum/matkällare.

 

 

Nektarin Upside-Down Cake
Hade några väl mogna Nektariner som blev en kaka:
 
Jag använde 5 st Nektariner och gjorde kakan i en pajform istället för en stekpanna.
Världens godaste äppelkaka

supergod_världens_godaste_äppelkaka
Har du fina sommaräpplen i trädgården? Eller bara sugen på att baka höstens första äppelkaka?, då måste du prova det här receptet om du inte gjort det. Det är ständigt återkommande här hemma och alltid lika populär och ta mej tusan den godaste äppelkakan som finns! ;-) Joline bakade denna igår söndag o först idag har vi provsmakat – hujedamig så god!

Det blir en rejält hög och saftig kaka, ingen paj så här behövs absolut inte nån vaniljsås men vill man lyxa till de så gör man! Ett glas treo och ett par panodil är vad som intages idag här hemma… Vaknade strax innan halv sju i morse, skulle väcka Joline till skolan och börja med morgonbestyret men hon mådde heller inge bra så det blev sängen en stund till. Är totalt igentäppt och genomförkyld med sprängande huvudvärk som ännu inte velat ge mig sig så det blir ”tycka-synd-om-mig-kaka-med-treo” om en liten stund innan ögonen faller ihop helt av feber o ledvärk!

Skolstart och förkylning… Känns det igen kanske? ;-)

ca 6 – 8 port
Det här behöver du :
3-4 stora äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
—–
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

GÖR SÅHÄR :
Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker. Vänd runt noga och låt dom gärna få marinera en stund. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på em/kvällen.

Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Rör, inte vispa. Häll smeten i en rund springform 25 cm diam klädd med bakplåtspapper. Fördela äpplena ovanpå och häll oäven över vätskan från äpplena som blivit. Grädda i 175 grader ca 40-50 min.

På toppen :
Florsockerglasyr + pärlsocker

äppelkaka_världens_godaste
Smeten i formen och äppelbitarna ovanpå. Skjuts in i ugnen.

mjuk_äppelkaka
Färdig att avnjutas. Den är som allra godast efter ett par dagar i kylskåpet… :-P

äppelkaka_mjuk_kaka_recept_äpplen

 

Blåbärssrutor
 
Recept finns bla här: