Gammal favorit
Det här är ett av de första recepten jag delade härinne på bloggen för 12 år sen, en sillsallad som fungerar lika bra idag.
Den passar fint både som lunch eller en kvällsrätt och förstås extra fint på Midsommarbuffén.
Tycker du som jag om vår traditionella mat, då tror jag du skulle gilla min kokbok Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrivit tillsammans med Annika Dahlqvist.
Gubbröra med keso 1-2 port
En burk Abba’s Bohusmatjes
Två kokta ägg
2 dl Keso
2 msk majonnäs
2 msk Crème Fraiche
En halv hackad gul paprika
Rejält med finhackad dill, gräslök och persilja
Salt och peppar
Salladskål
Skär sillen i små bitar, hacka äggen och paprikan i samma storlek.
Rör ihop majonnäs, CF, keso och örter.Blanda försiktigt ner sill, paprika och ägghack, krydda till lagom sälta.
Finstrimla salladskålen och täck en assiett, lägg en klick gubbröra på.
Garnera med röd paprika och lite mer örter.
Här nedan ser du Mikael Erikssons bild på en klassisk gubbröra från Gammaldags husmanskost.