Chilimarinerad lax 4 port
4 bitar lax à 150-200 g, helst viltfångad
2 msk olivolja
2 tsk chiliflingor
Saft av 1 citron
Blanda samman ingredienserna till marinaden.
Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden.
Massera försiktigt så marinaden fördelas jämnt kring fisken.
Lägg på ett fat och ställ i kylen några timmar.
Stek eller grilla fisken ett par minuter på var sida. Servera med grillade grönsaker och aioli.
Grön aioli
2 äggulor
2 dl olivolja
1 dl finhackad citronmeliss
½ dl finhackad rucola
Saft av ½ lime
1 riven vitlöksklyfta
Salt och peppar
Lite Worcestershiresauce
Knäck äggulorna ner i en bunke, blanda ner vitlök och limesaft.
Mixa oljan tillsammans med örterna så den blir riktigt grön.
Vispa äggsmeten kraftigt medan du häller i oljan riktigt sakta och försiktigt från början i en smal stril.
När aiolin bundit ihop riktigt kan du hälla på oljan lite snabbare.
Smaksätt med salt, peppar, Worcester och ev mer limesaft.
Aiolin håller cirka en vecka i kylen.
Klicka på bilden nedan så hittar du fler av mina bästa grilltips, marinader, såser, röror, tilltugg och drinkar, allt du behöver för en lyckad grillfest.