Lättlagade korvrätter
Korv har ända sen jag var liten varit en stor favorit. Förr blev det väldigt ofta falukorv, spaghetti och ketchup.
Sen jag gick över till mat med mindre kolhydrater och mer fett, så har min smak för korven ändrats rejält.
Nu är det bara kvalitetskorv med hög kötthalt som hamnar på mitt bord och inte särskilt ofta.
Men ibland är det gott och enkelt att ta till korv till middagsmat, när matlagningslusten inte är så stor.
Idag får du tips på tre olika sätt att laga till den. Som extrabonus får du här länk till ett av mina recept på ketchup.
Vill du testa att göra korv själv på ett riktigt enkelt sätt, så hittar du det receptet här.
Korvgratäng 1 port
200 g falukorv
1 dl brynt skogssvamp
1 dl riven Västerbottensost
1 ägg
½ paprika
Gräslök
Skär korven i skivor som delas i fyra bitar. Skär paprikan i grova tärningar.
Fördela korv, paprika och brynt svamp i en smord ugnsform. Strö över den rivna osten.
Gratinera på 200° i 15-20 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera med ett stekt ägg med gräslök strödd över vitan.
Kokt köttkorv med blomkålsmos 2 port
4-6 råa korvar, jag hade lammkorv
8 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 lök
1 msk salt
Vatten så det täcker korven
Skölj av och lägg korvarna i en gryta. Skär löken i bitar och lägg ner tillsammans med vitpeppar, lagerblad och salt.
Täck med kallt vatten och låt koka upp. Skruva ner värmen och låt korven sjuda i 3-5 minuter, beroende på hur tjock den är.
Stäng av plattan och låt korven dra färdigt i 5 minuter.
Blomkålsmos med purjo och fransk senap 2 port
3 dl kokt blomkål i små buketter
1 dl strimlad purjolök
2 msk smör
1 msk fransk senap
2 ägg
Örtsalt och vitpeppar
Mixa den kokta blomkålen tillsammans med äggen. Bryn purjon lätt ett par minuter, rör ner senapen.
Blanda ner blomkålsmoset och värm försiktigt under omrörning. Krydda med örtsalt och peppar. Servera till den kokta korven.
Kesoröra med örter till grillkorv 2 port
1 burk keso
2 dl finhackade örter
1 röd paprika
½ grönt äpple
½ dl majonnäs
Några droppar Worcestershiresauce
Havssalt och svartpeppar
Hacka några olika örter som du tycker om. Mina favoriter i en sån här röra är citronmeliss, timjan och persilja.
Skär äpple och paprika i små tärningar. Rör samman keso och majonnäs, krydda och blanda ner allt hackat.
Låt stå en stund i kylen så mognar smakerna fram.