Min mat sprider sig över världen
Nu har jag varit hemma i Sverige i precis en vecka. Haft fullt upp så det har inte hunnits med att uppdatera härinne.
Vill du så får du gärna lägga till mig som vän på
Facebook. Där är jag betydligt mer aktiv än härinne.
Lägger upp bilder, länkar till favoritrecept och intressanta inlägg från andra bloggare och skribenter.
Just nu är jag på väg Stockholm igen, för att delta i
Wonderbag Swedens julfest, rapporterar mer från den i ett kommande inlägg.
I senaste numret av tidningen
Matkärlek kan du bland mycket annat gott ta del av min äppelgravade lax, läsa lite mer om Wonderbag och flera intressanta artiklar.
Bloggvännerna Jenny och Magnus på
Under Vårt Tak berättar om sitt bloggande och hur bra de mår sen de gick över till Paleo.
De delar även med sig av några riktigt läckra recept, vad sägs om rödbetskaka med saffranstopping och valnötter, det tycker jag låter som en riktig julfavorit:)
Ann Fernholm delar med sig av sina tankar kring hur farligt det är med bacon, det är kanske inte så illa som många andra tidningar får till det…
Hon berättar också om sin nya bok
Smakäventyret och hur viktigt det är att barnen får äta riktig mat, redan när de är små.
Frukost på tåget med matnyttig läsning…
Wonderbag kommer från Sydafrika, här kan du se en film om
hur den kom till, för att underlätta matlagning i ett land som har väldiga problem med elförsörjningen.
Just nu har jag även en annan koppling till Sydafrika, jag är med i senaste numret av Lose It Magazine, hamnad till och med på framsidan.
Det är en riktigt stor artikel där jag berättar vad mitt kostval gjort för min hälsa och där de glädjande nog skriver om mina kokböcker som
kommit på engelska.
Så roligt att få vara med i en så stor tidning i det LCHF-intresserade landet.
Jag kommer även att bidra med mina Wonderbag-recept i tidningen framöver.
Det känns förstås extra roligt att jag fick vara med även på framsidan :)
LCHF är väldigt stort i Sydafrika, så de ville gärna skriva om de hälsovinster jag fått med mitt sätt att äta och leva.
Jag kommer att delta i tidningen igen, då med recept speciellt framtagna för Wonderbag.
Det här skapade jag under resan till Florida, då jag hade med den minsta varianten av bagen, Lunchwarmern.
Det fungerade mycket bra att laga mat i den för två personer, i en liten kastrull med lock.
Kycklinggryta i Wonderbag 2 port
3-400 g urbenade kycklinglår
100 g portabello/skogschampinjoner
50 g smör/kokosolja
1 gul lök
1 dl kycklingbuljong
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
½ msk torkad timjan
ca 2 tsk salt
1 tsk spiskummin
Skär svamp och lök i skivor. Krydda kycklingen runt om med paprika, kummin, timjan och salt.
Hetta upp hälften av stekfettet och bryn kycklingen ett par minuter på var sida. Lägg över i en stekgryta.
Stek lök och svampen i resterande fett och krydda med salt.
Blanda ner tomatpurén mot slutet av stekningen och låt bryna med en stund, så får den mildare smak.
Häll på buljongen och koka upp. Häll alltsammans över kycklingen i grytan, lägg på lock och koka upp. Låt puttra i fem minuter.
Ställ grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg på tyglocket och knyt igen väl. Låt stå i minst 3-4 timmar, gärna längre.
Jag serverade en grönsallad, majonnäs och friterade blomkålsbuketter till. Dem gör du så här:
Dela buketterna, låt dem torka väl på papper och värm några cm kokosolja i en kastrull till 180º.
Lägg ner blomkålen och fritera 2-3 minuter på var sida, passa så de inte blir för mörka.
Ta upp med hålslev, låt rinna av på papper och salta.
Wonderbag på Ecocaféet i Östersund…