Mumsiga muffins
Idag får du recept på ett lättbakat och gott fikabröd att ta med ut i det fria att njuta av till eftermiddagskaffet.
De är också goda att använda till en gräddbakelse, dela och fyll med pannacotta eller fromage, spritsa grädde eller kokosgrädde runtom och garnera med bär.
Chokladmuffins ca 10-12 st
2 ägg
1-2 msk valfri sötning
2 dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller pumpafrömjöl
2 dl crème fraiche eller kokosgrädde
½ dl kakao
1 msk psylliumhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma eller kanel
½ tsk vaniljpulver
½ dl smält smör/kokosolja
Ev lite solrosfrön, pumpafrön eller hackade nötter som garnering
Vispa ägg och vald sötning riktigt fluffigt.
Blanda mjöl, kakao, husk, bakpulver, kardemumma och vanilj i en bunke.
Vänd ner crème fraichen i äggsmeten, sen mjölblandningen och rör sist i det smälta smöret.
Fördela smeten i mindre bullformar, fyll till 2/3 och strö över lite frön eller hackade nötter om du vill.
Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 10 minuter, låt svalna på galler.
Du kan lösfrysa muffinsarna som blir över och ta fram och tina i ugnen efterhand.
Kokbokstips
Fler recept att baka inför kommande picknickar och kaffebjudningar hittar du i min kokbok ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv”.
Den innehåller gott om recept på smårätter, matbröd, pajer, våfflor, röror, smoothies och annat gott som passar till sommarens utflykter och grillkvällar.
I länken här ovan till Bokus kan du läsa mer om tillbehörsboken och beställa den för bara 211 kr, ett gott tips till student/gåbortspresent.
Kokboken är snart slutsåld från förlaget så passa på nu om du vill ha ett exemplar.
Här nere ser du en lakritspuck från boken, det är glutenfria/ekologiska caféet Gott&Reco i Falun som bidragit med det receptet till min kokbok.