Som ni vet så är min kära make en köttfärs-älskare av högsta rang! Han avgudar färs i alla former! Biffar, hamburgare och köttfärslimpor… Jag skulle kunna servera honom detta 7 dagar i veckan, året om och han skulle somna och vakna med ett leende på läpparna av bara vetskapen om att han får FÄRS till middag!
Det händer då och då att jag smyger in en liten länk i hans favoriter här på datorn… Jag har döpt mappen till ”Kolla här Nicke!!”
För att han överhuvudtaget ska kolla mer än en tredjedels sekund på länkarna jag sparat så måste de va antingen ruffiga grabbar, coola truckers, krom och mullriga V8:or. Kockar som grillar och eldar, lyssnar på Meduza, drar dåliga skämt & dricker öl… De e kul de, tycker han!
Sen kan han faktiskt till och med titta på klipp med ”Pit boys”. DOM går hem!
Har ni missat Pit boys på Youtube så lova att ni söker upp dom! Det är dom legendariska ”ZZ-top-kockar” jag pratar om. Ni förstår vad jag menar när ni ser dom!
Utifrån ett inspirerat klipp från dom så har jag nu skapat Kryddburkens egen version av köttfärslimpa, eller köttfärsrutor TEXAS style!! Det gick hem hos gubben och barnen med stora tummar upp! Detta ska ni testa, lova mig de!
6 port
Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1 dl kallt vatten
1 ägg
2 tsk Tony´s krydda
½ tsk salt
4 msk BBQ glaze (Santa maria sweet Pineapple)
Topping :
1 stor gul lök
1 morot
1 orange el. röd paprika
½ purjolök
1 näve körsbärstomater
Salt, peppar & örtkrydda
1 dl vatten
1 burk hela champinjoner
GÖR SÅHÄR :
Skölj och skär grönsaker och lök till toppingen. Stek alltihop i het panna med lite smör så löken får mjuka och alla smaker framträder. Krydda med salt och peppar och örtkrydda. Om det börjar bli torrt i stekpannan kan du tillsätta lite vatten som får fräsa med. När löken mjuknat, ställ åt sidan så länge.
Rör ihop ingredienserna till färsen och tryck ut i en ugnsfast form. Pensla med BBQ glaze och lägg grönsaker och lök ovanpå. Stek i ugn, 175 grader ca 50 min. Lägg över folié på slutet om grönsakerna börjar bli brända ovanpå. Servera med kokt potatis och skysås.
Extra tillbehör :
D´Elidas chilisås
Inlagd jalapeno
Toppingen till köttfärsen, allt detta bli otroligt gott ihop när det fått fräsa i stekpannan och smakerna fått komma fram.
Jag la av till en burk hela champinjoner som jag bara halverade men dom behöver inte fräsa med i pannan så dom rörde jag ner strax innan jag la allt på köttfärsen.
Färs i form!
BBQ glaze… Det är ett MÅSTE! Ta den glaze du tycker bäst om, speciell sort spelar inte så stor roll!
Topping/pålägg är PÅLAGT! Nu skjuts in i ugnen!
Efter ca 50 min i ugnen.
Jag tycker det är gott! Det är GOD mat helt enkelt. Andra tycker att detta ÄR ”världens käk” å inget annat… Han har dock inte lyckats få mig att dela detta tycke till fullo, vare sig det gäller färs eller öl, men jag älskar honom ändå!
The post Kryddburkens köttfärsrutor TEXAS style! appeared first on Kryddburken.se.