LCHF Glass i Glassmaskin
Källa: eget experiment
Portioner: 3-4 (små portioner!)

Ingredienser:
1 ägg
0,5 dl sukrin (kan uteslutas)
1 dl philadelphia
1-1,5 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver

Smaksättning
Hallon
Blåbär
rivet limeskal
hackad choklad
Kakao
Lingon + kanel
Gör så här:
OBS! Jag använde ca 2 dl frusna hallon, lät dom tida upp lite och mixade dem sedan lätt. Glassen kräver smaksättning, den blir ganska tam i smaken endast som "vaniljglass" och beroende på vilken smaksättning man använder kanske man måste justera mängden sötning.

1. vispa ägg och sukrin pösigt (använder du ingen sötning vispar du bara ihop philadelphia och ägg tills det blir lite fluffigt)

2. vispa ihop philadelhia och äggvispet

3. vispa grädden hårt, blanda sedan grädden med resten

4. rör i valfri smaksättning

5. kör i glassmaskin ca 30 min (det beror på vilken sorts glassmaskin man har, i min tar det jättelänge)

6. ät direkt eller frys ner den till senare. fryser man ner den ska den stå framme 10-20 minuter innan man äter.
Helenas favoritglass
Helenas favoritglass
Källa: I ett annat liv
Portioner:

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
2-3 msk sukrin melis
100 gr mörk choklad (jag använder alltid 86%-ig choklad)
65 gr valnötter (1,5 dl)


Gör så här:
Vispa grädden hårt för sig i en bunke.
Vispa ihop äggen, sukrinet och vanilj poröst i en annan bunke.
Vänd sedan ned grädden i äggblandningen med en slickepott.
Hacka chokladen och valnötterna och vänd ned i smeten.
Följ instruktionerna på glassmaskinen och ha ned smeten.

Jag brukar alltid förvara glassen i en tom burk för turkisk yoghurt i frysen.

Saffransglass LCHF
Saffransglass LCHF
Källa: I ett annat liv
Portioner:

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljpulver
2-3 msk sukrin melis
1 gr saffran (två påsar)


Gör så här:
Vispa grädden hårt för sig i en bunke.
Vispa ihop äggen, sockret/sukrinet och vanilj poröst i en annan bunke.
Vänd sedan ned grädden i äggblandningen med en slickepott.
Häll över påsarna med saffran och vänd ned i smeten.
Följ instruktionerna på glassmaskinen och ha ned smeten.
Njut!
Avokado- & chokladmousse
Avokado- & chokladmousse
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 2

Ingredienser:
1 mogen avokado
ca 1½ msk kakao
4 msk vispgrädde
ca 2- 3 msk stevia strö eller motsvarande
2/3 krm vaniljpulver


Gör så här:
Mosa en avokado med gaffel. Häll på kakao, vispgrädde, sötning (jag använder stevia strö, men det går lika bra med socker eller motsvarande) och vaniljpulver. Vispa någon minut med elvisp tills konsistensen blir som mousse. Lägg upp i små skålar eller glas. Toppa gärna med hackad eller riven choklad.
LCHF recept för Chokladmuffins

Har du en timme över och är sugen på lite chokladmuffins? Missa då inte dessa muffins som är perfekt för dig som äter enligt LCHF.

LCHF Chokladmuffins
Portioner: 5 st
Tid: 50 min
Från: Marja från http://bakasockerfritt.blogg.se/

Ingredienser
70 gram smör
1 ägg
30 gram mörk sockerfri choklad
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
8 msk stevia strö
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Glasyr:
40 gram smör
60 gram mascarpone
3 msk stevia strö
ca 30 gram mörk sockerfri choklad
1 krm vaniljpulver
Ev. sockerfri mörk choklad till garnering

Så här gör man
Smält smöret försiktigt tillsammans med den mörka chokladen (jag gjorde det i micron). Blanda alla torra ingrediener med varandre. Tilsätt ägget och det smälta chokladsmöret. Häll i fem stycken muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt (alternatvit använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills muffinsen blivit fasta (men eventuellt får vara lite kladdiga i mitten).

Glasyr:
Smält smöret till glasyren försiktigt tillsammans med chokladen. Tillsätt mascarpone. Rör väl så alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl.

När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (är muffinsen varma smälter glasyren). Om du vill så använder du en potatisskalare för att hyvla choklad som sedan läggs på glasyren som dekoration!

Devils food chokladmuffins
Devils food chokladmuffins
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 8 muffins

Ingredienser:
Chokladmuffins
50 gram smör
2 ägg
6 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ dl stevia strö
2 ½ msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 krm vaniljpulver

Glasyr
30 gram smör
80 gram mascarpone
3 msk stevia strö
40 gram mörk sockerfri choklad
1 krm vaniljpulver

Ev. sockerfri mörk choklad till garnering

Gör så här:
Chokladmuffins
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till chokladmuffinsen i en bunke. Tillsätt äggen, grädden och smöret. Lägg smeten i 8 stycken muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt (annars rekommenderar jag att du använder dubbla formar). Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Glasyr
Smält smöret till glasyren. Smält även chokladen försiktigt. Blanda smör med smält choklad och tillsätt mascarpone. Rör väl så alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl.

När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (gör gärna extra glasyr om du spritsar, då detta kräver extra mycket glasyr). Om du vill så använder du en potatisskalare för att ?skala? choklad som läggs på glasyren som dekoration!
LCHF recept för Schackrutor

Varför inte vispa ihop lite shackrutor till helgen? Super goda och kan avnjutas för dig på LCHF-dieten.

LCHF Schackrutor
Portioner: 5 st
Tid: 30 min
Från: Marja på http://bakasockerfritt.blogg.se/

Ingredienser
1 ½ dl malda hasselnötter utan skal
30 gram smör
4-5 msk + ½ msk stevia strö
1 msk kokosmjöl
1 msk + ½ msk mandelmjöl
1 kryddmått vaniljpulver
2/3 – 1 msk kakao

Gör så här
Mal/mixa hasselnötterna till mjöl. Blanda mjölet med rumsvarmt smör, 4-5 msk stevia (efter smak), kokosmjöl och 1 msk mandelmjöl och vaniljpulver. Dela degen i två delar. I den första delen av degen blandar du i kakao och i den andra ½ msk extra mandelmjöl (så att degen inte blir för lös). Degen ska vara ganska fast, är den för lös kan du tillsätta lite mer mandelmjöl. Dela både den ljusa och chokladdegen i två delar var, så det blir totalt 4 delar.

Rulla varje del till längder på ca 15 centimeter. Lägg en ljus brevid en mörk och ovanpå en ljus ovanpå en mörk. Så att de bildar ett schakmönster! Skär längden i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kakorna en aning. Se till så att du inte lägger kakaorna för tätt, då de komer smälta ut lite. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 7-8 minuter. Håll noga koll på kakorna, de blir väldigt fort klara och lättbrända. Låt kakorna svalna innan du rör dom, de är väl
digt mjuka när de är varma.

LCHF recept för Supergoda vaniljbollar

Goda och enkla vaniljbollar. Stats på hela satsen: 1562 kcal, 50g protein, 150 g fett, 8,7 g kolhydrater.

LCHF Supergoda vaniljbollar
Portioner: 10 st
Tid: 10 min
Från: Johanna på http://jagarenkrokus.wordpress.com

Ingredienser
100 gram smör
65 gram mandelmjöl
50 gram riven kokos
40 gram bake pro
60 gram stevia
1 bit vaniljstång eller vaniljpulver
lite vatten

Så här gör man
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Om du inte har någon av dem så kan du byta ut det till något annat. Har du inget bak-protein går det bra att ta mer mandelmjöl och kokos. Rör ner det rumsvarma smöret (jag värmer oftast i mikron och det går också bra). Tillsätt lite vatten tills smeten har blivit rullvänlig. Rulla små bollar och rulla i kokos. För mig blev det 50 stycken. Förvara i kylen till servering.

De har lång hållbarhet så du kan spara dem ett tag om du inte äter upp alla på en gång!

LCHF recept för Kärleksmums

Detta är ett recept på en saftig chokladkaka toppad med en len och kaffesmakande chokladglasyr!

LCHF Kärleksmums
Portioner: 4 st
Tid: 50 min
Från: Marja på http://bakasockerfritt.blogg.se/

Ingredienser
45 gram smör
1 ägg
2/3 msk vispgrädde
2/5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
4 msk stevia strö
2 tsk kakao
½ kryddmått vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Chokladkräm:
35 gram smör
30 gram mascarpone
1 msk riven kokos
½ msk hett vatten
1 kryddmått snabbkaffe (eller motsvarande kaffe)
1 1/3 msk stevia strö
ca 2 tsk kakao

Kokos att strö över och att bröa formen med

Så här gör man
Smält smöret. Banda alla torra ingredienser till smeten. Blanda även i ägget, smöret och grädden. Bröa en liten form på 12 cm i diameter med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugn på 175 grader i ca 30-40 minuter tills kakan är fast.

Börja sedan med chokladkrämen. Smält smöret (ev. värm tills smöret är vädigt mjukt) och banda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda ½ msk hett vatten med 1 kryddmått snabbkaffe. Rör ner kokos, stevia strö och kakao i krämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning.

Bred på krämen på den avsvalnade kakan och strö på riven kokos. Ät och njut!

Använder du en större form går det utmärkt att fyr- eller femdubbla ingredienserna och förlänga gräddningen en aning.

Jordgubbscheesecake
Jordgubbscheesecake
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 4

Ingredienser:
Botten
25 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1½ tsk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 ½ msk stevia strö
¼ tsk kanel

Fyllning
1 ägg
50 gram creme cheese
2½ msk stevia strö
2/3 kryddmått vaniljpulver
45 gram mixade jordgubbar (jag använde mig av frysta som jag tinat)


Sockerfrisylt att toppa med

Eventuellt jordgubbar att garnera med

Gör så här:
Botten
Blanda alla ingredienser till bottnen och fördela i bottnen på en liten springform som är 12 centimter i diameter. Låt vila i kylen medan fyllningen görs.

Fyllning
Blanda (enklast är att vispa lätt) ägg med creme cheese, sötning och vaniljpulver. Jag använde mig av frysta jordgubbar och lät dom tina i rumstemperatur i några timmar. Därefter mixade jag jordgubbarna och blandade i äggsmeten. Häll fyllningen över bottnen. Grädda i nedre delen i ugnen i en halvtimme i 175 grader. Efter halvtimmen sänk värmen till 150 grader och låt stå i ytterligare ca 15 minuter tills kakan slutat dallra och är fast. Använder man sig av färska jordgubbar blir fyllningen inte lika lös och gräddningstiden kan förkortas (känn med en sticka).

Låt cheesecaken kallna en aning och bre därpå den sockerfri sylten. Toppa gärna kakan med jordgubbar!

Tips: Fyllningen blir relativt tunn (motsats till hög), vilket passar mig utmärkt. Men för de som gillar mer fyllning går det utmärkt att göra smeten gånger 1.5! Dvs göra 50% extra fyllning. Förläng gräddningstiden en aning (känn med en sticka). Det går självklart bra att använda en större form som är exempelvis 24 cm i diameter. Fyrdubbla då bottnen och fyr- till sexdubbla fyllningen.