Portioner: 3-4 (små portioner!)
Ingredienser:
1 ägg
0,5 dl sukrin (kan uteslutas)
1 dl philadelphia
1-1,5 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver
Smaksättning
Hallon
Blåbär
rivet limeskal
hackad choklad
Kakao
Lingon + kanel
Gör så här:
OBS! Jag använde ca 2 dl frusna hallon, lät dom tida upp lite och mixade dem sedan lätt. Glassen kräver smaksättning, den blir ganska tam i smaken endast som "vaniljglass" och beroende på vilken smaksättning man använder kanske man måste justera mängden sötning.
1. vispa ägg och sukrin pösigt (använder du ingen sötning vispar du bara ihop philadelphia och ägg tills det blir lite fluffigt)
2. vispa ihop philadelhia och äggvispet
3. vispa grädden hårt, blanda sedan grädden med resten
4. rör i valfri smaksättning
5. kör i glassmaskin ca 30 min (det beror på vilken sorts glassmaskin man har, i min tar det jättelänge)
6. ät direkt eller frys ner den till senare. fryser man ner den ska den stå framme 10-20 minuter innan man äter.