Förtydligande ang de senaste dispyterna i lchf-sfären…

Så kommer det kritik till mig, KUL!
För nu tror man att jag givetvis kritiserar Anna Hallén då  hon som man uttrycker det
” inte förordar mina kakor och bullar”.
Detta är jag mycket väl medveten om och om man läser min blogg eller i alla fall följt den under något längre tid så kan man se och läsa att jag ibland “gnäller” på flera av galjonsfigurerna när jag finner det befogat. Jag tar inte hänsyn till vem det är och Om denne kan vara till nytta för mig. ;)

Jag har tagit avstånd från flera kända LCHFáres  ståndpunkter och vissa “kappvänderier”. För att nämna dem vid namn så är det:
Colting, Kostdoktorn, Skaldeman/LCHF-magasinets redaktion och också Anna, ibland på bloggen här ibland bara i deras trådar. Kanske har jag glömt någon, vet inte… edit: jodå glömde någon LCHFKlubben ( de som säljer carbblocker )

Så de som anklagar mig för att jag nu kritiserar Anna “för att hon inte gillar bakning” är verkligen ute och “cyklar”. LCHF-magasinet gänget gillar inte heller min bakning, som jag uppfattade det en gång  ;) Men nu när jag, som jag uppfattade det, tyckte att de fick onödig kritik så blev det deras parti/åsikt som togs.
Skulle Anna råka ut för liknande påhopp, som jag uppfattar som påhopp och min åsikt överens stämmer med Annas, hade det varit hennes parti/åsikt som tagits/delats. Jag  tar alltså ALDRIG parti för en person, jag tar parti för en sak/åsikt.

Bara så ni vet, ni som mjöligens inte visste detta och kanske läser min blogg som “fan läser bibeln”, det verkar finnas sånna som läser den så??

Sedan kommer vi nu till en viktig sak ang dagarnas sista tjaffs. Jag kommenterar ALLAS KOMMENTARER till Annas inlägg, allt sammantaget är det jag reagerar på inte enkom Annas inlägg utan mest den allmänna uppfattning och reaktionen på inlägget!

Det är då man ser hur folk läser ett inlägg och om man läser de motsatta kommentarerna får man en uppfattning om hur ett inlägg OCKSÅ kan läsas.
Det finns givetvis alltid en kör av “hejjaklack” till en populär blogg och de som då vågar (inte så många gör det) säga motsatsen blir som regel alltid påhoppade av denna hejjklack. Detta fenomen kan synas överallt.

Jag själv fick uppleva det då jag trampade i klaveret och skrev utan att väga mina ord på den berömda guldvågen då vid tiden för “LCHF-magasinets oförstånd att förstå inlägg/bakning”, där fick jag mina fiskar varma av dem och jag inser att det var delvist rätt, jag hade inte vägt mina ord på guldvågen utan skrev i någon form av upprördhet. Detta har jag ju egentligen redan lärt mig att “sitta på fingrarna” när det “viner”. Har tidigare varit en offentlig figur i annat internet-sammanhang  där jag fick möta skit var och varanna dag och därmed fick jag en superträning i hur uttrycka sig på nätet i skrift.
Vilket är jätte svårt, men så länge man “sitter på fingrarna” och “sover på saken” och “väger orden på guldvåg” så bukar man gå fri från konfrontationer.

ja ja nog dravvlat om saken, ville bara förtydliga till de som inte vet vem jag är och vad jag gjort ;)

 

 

Bloggar etiketter:

Varför i herrans namn kan inte folk bara få äta och göra som de vill?

Den frågan ställer jag mig idag då man mer och mer inser att det finns läger inom LCHF….
Ett läger “spottar” just nu på alla som vill prova olika strategier, vilket gör att de som just nu provar och experimenterar känner sig nödgade att försvara sig.
De hävdar att detta bloggande om att prova strategier är skadligt för LCHF, jag skulle hävda att detta “spottande och fräsande” hit och dit det är nog det som skadar LCHF mest!

Jag är övertygad om att de allra flesta är vuxna nog att själva avgöra om de vill hänga på och testa vad som passar en själv bäst.
alla (utan undantag) brukar hävda med bestämdhet att “alla är olika” “olika saker funkar olika på olika människor”  eller vad fasen de alla brukar vara noga med att skriva och säga.

Men varför då gnälla när folk försöker hitta sitt sätt? OM olika funkar olika så finns det väl ändå inget annat sätt att ta reda på det än att just prova olika, eller? Eller har vissa en sådan oerhörd stor förmåga att exakt veta vad man ska göra och inte kan se att andra behöver göra annat. Jag reagerar alltid på när folk tycker att det man själv gör är enda rätta vägen, det blir jag oerhört allergisk mot. Återigen visar man att man ska ha “alla in i en och samma fålla”, men världen ser inte sådan ut och kommer aldrig att göra det…

Några passar det att nolla helt, några äter paleo, andra äter UFO, ytterligare andra äter en liberal LCHF och några äter 1-2 gånger om dagen och andra 3-4 gånger, några fastar och äter därmed också 1-2 gånger omdagen, men av någon outgrundlig anledning så går somliga i taket (??) av att det kallas PF (periodisk fasta, vilket främjar träning) men säger man att man äter bara 2 gg dagen så blir det säkert ok….
många vill ha LCHF-fikabröd ( det bespottade lägret och “spottarna nu” ” spottade” just på dessa bakarna för ett tag sedan…), andra vill ha bröd med gluten i, några tillåter sig frukt och andra choklad, några äter Atkins, några äter vad skit som helst, andra är supernoga med matens renhet från tillsatser,några reparerar sig biokemiskt, ytterligare andra vill kolla via blodet om de är i ketos och om det får fart på både träning och viktminskning och andra vägrar säga LCHF och kallar det istället lågkolhydrat (har jag glömt något?) och så lilla jag som också provar  lite av varje ;)

 

Bloggar etiketter: