Smörgåstårta
Smörgåstårta
Källa: Ett Liv i Balans Ellinor
Portioner: 4-6

Ingredienser:
Brödet
1 dl mandelmjöl
0,5 dl bakepro
0,5 dl kokosmjöl
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Salt efter smak
3 vispade ägg
60 g cream cheese
1 dl cream fraîche

Fyllning 1
100 g varmrökt lax
0,5 dl majonäs

Fyllning 2
1dl skalade räkor
0,5 liten röd lök
0,5 dl fraiche
1 msk majonnäs
grovmalen svartpeppar

Fyllning 3
2 ägg
0,5 dl majonnäs

Dekoration
3/4 dl majonnäs
1,5 dl cream fraiche
Gurkskivor
1,5 dl skalade räkor
Gör så här:
Brödet
Sätt på ugnen på 175grader. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Ta sedan dem vispade äggen och vispa ihop med cream cheese och cream fraiche. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i måtten ca 25*35cm och grädda i 10minuter. När den svalnat skär du brödet i fyra lika stora bitar.

Lägg upp första brödet på ett fat och börja med fyllningarna.

Fyllning 1
Mosa ihop med gaffel till en röra och lägg över första brödet. Lägg över nästa bröd och börja med fyllning2.

Fyllning 2
Mixa ingredienserna till en lös röra och häll över tårtan. Lägg sedan på bröd 3 och börja med sista fyllningen.

Fyllning 3
Mosa med gaffel till ett äggmos och lägg över på tårtan.Lägg sedan på sista brödet och dekorera som du vill.

Jag blandade 3/4dl mayo med 1,5dl cream fraiche och smetade över hela tårtan och dekorera sen med räkor och gurka.

Smaaarigt värre!!!

Se fler bilder på www.ettlivibalans.blogspot.com
Minisemlor
Minisemlor
Källa: Ett Liv i Balans Ellinor
Portioner: 10st

Ingredienser:
4 ägg
4 msk sukrin melis (går att utesluta om du ej använder sötning)
0,5 krm stevia eller 0,5tsk flytande hermasetas (går att utesluta om du ej använder sötning)
1 dl grädde (kan nog med fördel bytas ut mot grekisk yoghurt)
2 msk kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2,5 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma

Mandelmassefyllning
(använder du inte sötning blir det nog bäst att bara ha bulle med grädde)
Rejält med inkråm
6 msk grädde
2 dl mandelmjöl
3 msk sukrin melis
1/4 krm stevia eller 0,5 tsk flytande hermasetas

Topping
Vispad grädde


Gör så här:
Sätt på ugnen på 175grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg. Låt stå ca 5min och sen rullar du till 10st bollar och lägger på plåt med bakplåtspapper. Mina vägde 43g/st
Grädda i 18min och ta sedan ut dom och låt svalna helt.

Skär av lock på semlorna och gröp ur rejält med inkråm. Blanda sen ihop fyllningen och lägg i semlebullen. Mina barn ääälskar mandelmassefyllning så därför har jag massor av det i detta recept. Spritsa på rejält med vispad grädde och lägg på locket. Sen kan du sila sukrin mellis över semlorna.

Muuuuuums!!!!!!
Hittar ni fel i bakboken?

Då blir jag jättetacksam för att få veta var tryckfelsnisse rumsterat.

Skriv här i kommentarerna eller skicka ett privat mail via kontakt sidan.

Jag är jätte tacksam för detta.

De fel vi redan hittat är i midsommarpajen ett t i inte som är borta och i kladdkakan står det att man ska kort kastrullen, givetvis är det bort .

Det blir också ett förtydligande ang kanellängden och jorgubb och vaniljlängden att man kan få använda blöta händer och redskap när den ska formas, då ofta kokosmjölsdegar är lite kladdiga. Vi vill ju inte häva i massa mjöl och få det torrt heller.

Är det annat som ni tycker behöver förtydligas så säg till mig, då nytryckning snart blir dags.

Tusen tack för hjälpen alla ni som nu bakar så det står härliga till! 

Skillnader även på vilket fiberhusk man använder?

Nu framkommer det att det verkar vara stor skillnad på vilket märke man har på fiberhusken!?

Finax väger mer än Lindroos och det är Lindroos som jag använder.

Så i mina recept där det står fiberhusk är det ALLTID märket Lindroos.
har man då Finax hemma måste mängerna minskas med ca hälften ex i semlan så tar man då 2 msk, kanske öka kokosmjölet till 0,75 ändå?
Detta får var och en prova sig fram till.

Bilden visar Lindroos fiberhusk.

 

 

 

Thai Curry med räkor

Källa:
Portioner: 2

Ingredienser:
500 gram tigerräkor
1 lök
1 Vitlöksklyfta
1 gul paprika
1/2 burk böngroddar
1 stor burk kokosmjölk
1,5 dl grädde
1 Citrongräs pinne
Thai Krydda, salt, peppar
Gör så här:
Skala räkorna. Skär lök, vitlök och citrongräs och fräs dem i en massa smör. Lägg räkorna i mixen, men endast i ca 3 minuter. Ta bort räkorna, lägg dem på en separat tallrik för tillfället. Lägg till gul paprika och böngroddar till mixen och låt dem steka tills paprikorna är lite mjuka. Tillsätt kokosmjölk, grädde och kryddor efter smak. Låt det hela koka och låt curryn vara tills den är mycket krämig. Lägg räkorna i curryn och låt det koka ihop i ca 5 minuter. Servera som den är eller tillsammans med ytterligare några grönsaker. Mycket god och rekommenderas varmt!
LCHF tårta

En smarrig gräddtårta på LCHF metoden. Kan varieras!

Gräddtårta á LCHF
Tid 30-40 minuter
Portioner: 10 st

Ingredienser
Tårtbotten:
4 ägg
4 msk sukrin
25 g smör
½ dl pofiber
¾ dl kokosmjöl
½ dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
½ tsk äkta vaniljpulver

Vaniljkräm:
4 äggulor
½ dl sukrin
1-2 tsk äkta vaniljpulver
½ dl vispgrädde
125 g smör

2 dl vispgrädde
2 dl hallon

Gör så här
Börja med att vispa ägg och sukrin luftigt. Smält sedan smöret och ha i grädden.
Passa sedan på att blanda alla andra ”torra” ingredienser.

Sen vispar du smör/grädden i äggsmeten och vänder försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Slå upp smeten i en smörad och kokosflingbröad springform.

Låt det grädda i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader.

Stjälp upp och låt det sedan svalna, och passa på att ordna med vaniljekrämen.

Lägg dina äggulor i en tjockbottnad kastrull och slå i alla ingredienser förutom smöret. Låt det här koka upp under vispning och var nogrann! Det bränner lätt. När du tycker att smeten är tillräckligt tjock så drar du bort kastrullen från plattan och vispar i smöret tills du får en blank kräm. Smaka av med vanilj.

Dela din färdiga kaka i två delar och bre vaniljkräm mellan kanan och vispgrädde runt om och på.

Dekorera med dina hallon och servera!