Källa: Ett Liv i Balans Ellinor
Portioner: 4-6
Ingredienser:
Brödet
1 dl mandelmjöl
0,5 dl bakepro
0,5 dl kokosmjöl
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Salt efter smak
3 vispade ägg
60 g cream cheese
1 dl cream fraîche
Fyllning 1
100 g varmrökt lax
0,5 dl majonäs
Fyllning 2
1dl skalade räkor
0,5 liten röd lök
0,5 dl fraiche
1 msk majonnäs
grovmalen svartpeppar
Fyllning 3
2 ägg
0,5 dl majonnäs
Dekoration
3/4 dl majonnäs
1,5 dl cream fraiche
Gurkskivor
1,5 dl skalade räkor
Gör så här:
Brödet
Sätt på ugnen på 175grader. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Ta sedan dem vispade äggen och vispa ihop med cream cheese och cream fraiche. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i måtten ca 25*35cm och grädda i 10minuter. När den svalnat skär du brödet i fyra lika stora bitar.
Lägg upp första brödet på ett fat och börja med fyllningarna.
Fyllning 1
Mosa ihop med gaffel till en röra och lägg över första brödet. Lägg över nästa bröd och börja med fyllning2.
Fyllning 2
Mixa ingredienserna till en lös röra och häll över tårtan. Lägg sedan på bröd 3 och börja med sista fyllningen.
Fyllning 3
Mosa med gaffel till ett äggmos och lägg över på tårtan.Lägg sedan på sista brödet och dekorera som du vill.
Jag blandade 3/4dl mayo med 1,5dl cream fraiche och smetade över hela tårtan och dekorera sen med räkor och gurka.
Smaaarigt värre!!!
Se fler bilder på www.ettlivibalans.blogspot.com