En smarrig gräddtårta på LCHF metoden. Kan varieras!
Gräddtårta á LCHF
Tid 30-40 minuter
Portioner: 10 st
Ingredienser
Tårtbotten:
4 ägg
4 msk sukrin
25 g smör
½ dl pofiber
¾ dl kokosmjöl
½ dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
½ tsk äkta vaniljpulver
Vaniljkräm:
4 äggulor
½ dl sukrin
1-2 tsk äkta vaniljpulver
½ dl vispgrädde
125 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl hallon
Gör så här
Börja med att vispa ägg och sukrin luftigt. Smält sedan smöret och ha i grädden.
Passa sedan på att blanda alla andra ”torra” ingredienser.
Sen vispar du smör/grädden i äggsmeten och vänder försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Slå upp smeten i en smörad och kokosflingbröad springform.
Låt det grädda i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader.
Stjälp upp och låt det sedan svalna, och passa på att ordna med vaniljekrämen.
Lägg dina äggulor i en tjockbottnad kastrull och slå i alla ingredienser förutom smöret. Låt det här koka upp under vispning och var nogrann! Det bränner lätt. När du tycker att smeten är tillräckligt tjock så drar du bort kastrullen från plattan och vispar i smöret tills du får en blank kräm. Smaka av med vanilj.
Dela din färdiga kaka i två delar och bre vaniljkräm mellan kanan och vispgrädde runt om och på.
Dekorera med dina hallon och servera!