Gokväll får jag säga. Sena timmen nu men jag har haft fullt upp idag och spenderat tid på andra sidan bron i diverse ärenden. Snart fredag och det ska bli skönt med helg igen. Här bjuder jag på ett gott recept på en väldigt snabb vegetarisk pastarätt, lika god till vardags som helg.
Jag är lite småkär i dom här tunna spagettin från Barilla, en solklar favorit till köttfärssåsen men även till denna snabba pastasås med champinjoner, vitlök, citron och creme fraiche! Mycket enkla ingredienser och det går på en kvart så står middagen på bordet.
Joline har varit ett par dagar hos mormor så denna pasta lagade jag bara till mig och Nicke så därav 2 port. Två stooora portioner för det blev en liten skål över till Kean också…
2 port
Det här behöver du :
2 port kokt barilla capellini no°1
250 gram färska champinjoner
Olivolja
Smör
3 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
½ pressad citron
Svartpeppar
Flingsalt
GÖR SÅHÄR :
Pensla av champinjonerna från ev. smuts och jord. Skiva dom. Hetta upp en stekpanna och lägg i champinjonerna. Viktigt att pannan är torr utan olja eller smör för att champinjonerna ska ”vattna ur” sig. Efter nån minut har dom krympt och blivit mörkare och du ser hur fukten dunstar ur pannan. Tillsätt då olivolja och en klick smör samt finhackad vitlök och låt det få fräsa ihop.
Sänk värmen och rör ner creme fraiche, vatten och pressad citron. Låt puttra nån minut så det blir riktigt krämig. Smaka av med salt och peppar. Servera med tunna spagetti och toppa med ärtskott, flingsalt och några extra varv med pepparkvarnen.
Torr svamp – torr panna!
Här ser ni hur champinjoner är fuktiga och deras vätska dunstar bort av värmen, de får en gyllene färg och krymper något. NU kan man tillsätta smör och olivolja.
Creme fraiche, en skvätt vatten och pressad citron åker i. Nu får det puttra ihop några minuter så det blir krämigt.
Sådärja! Smaka av med salt och peppar.