Jordgubbssmoothie och medverkan i Nyhetsmorgon på TV4

TV-debut

Idag är det en stor dag och inte så lite nervös, jag ska nämligen vara med på Nyhetsmorgon i TV4.

Väldigt roligt förstås men minst sagt pirrigt, jag har ju aldrig varit med på TV tidigare.

Men det ska samtidigt bli väldigt roligt att få bjuda på en brunchbuffé med en hel del rätter från min senaste kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Här kan du läsa mer om innehållet på kokbokens sida på My Newsdesk.

Så sänd mig gärna en uppmuntrande tanke 09.40, för då är det dags, lägger in länk till programmet här efteråt.

Den här jordgubbssmoothien är ett av de recept jag fixat till i vårt minimala pentry på Kungsholmen de senaste dagarna.

Recepten som är med i programmet kommer att läggas ut på Köket.se.

Vill du ta en närmare titt på eller köpa kokboken så finns den här på Bokus och här på Adlibris.

Här kan du läsa en recension av boken inne hos Kostdoktorn.

Jordgubbssmoothie med blåbär och lime 1 port

5 jordgubbar

1 dl blåbär

5 cm gurka

1 pressad lime

1 dl nässelte

Börja med att hälla 1 dl kokande vatten över 1 dl nyplockade nässlor eller 1 tsk torkade, smulade nässelblad.

Lägg på lock och låt stå och dra i minst en halvtimme.

Skär jordgubbar och gurka i mindre bitar och mixa fint med stavmixer eller i matberedare.

Blanda ner blåbär, limesaft och nässelte, mixa en stund till.

Servera i glas eller som en shot på brunchbuffén.

Tips: Den här smoothien har utrensande effekt, extra bra att ta till om du samlat på dig vätska i sommarvärmen.

Gör gärna en större sats nässelte och ha på lut i kylen och ta en klunk av då och då om du har problem med svullna ben.

Variera smoothien med tranbär, björnbär, svarta vinbär och lite nyriven ingefära, som sätter extra kick på drycken, det är också bra för immunförsvaret.