Alla hjärtans dag – En dag som verkligen kommer i rättan tid efter denna vecka! Så mycket upp och ner och allt tråkigt som hänt omkring oss avslutande vi torsdagsnatten inne på akuten med Joline. Hon hade på onsdagen fått en hårt basketboll i bakhuvudet och såg lite suddigt efter det. På torsdagen såg hon ännu suddigare framåt kvällen vi åkte in till Kalmar för att vara på den säkra sidan. Synen är otäckt tycker jag, som ni vet…
Fick såklart vänta bra länge på akuten innan en kirurgiläkare tog emot och kollade hennes reflexer och hon fick blunda och peka på nästa med vänster och höger hand om vartannat och sträcka på armarna och vrida dom bakåt och framåt. Han lös henne i ögonen och kollade så hon inte såg dubbelt och så några kontroller till men inget tydde på nån blödning i alla fall utan en kraftig hjärnskakning. Blir inte synen bättre får vi åka in på måndag och röngta så vi håller tummarna att helg och vila är det som behövs. Så vi firar väl lite extra med hjärtan och pussar idag tycker jag!
Sökte bland alla mina bilder och insåg att jag hade ganska mycket hjärtan både bland pyssel, formar och bakverk! Älskar ju hjärtan!! ♥
Önskar er alla fina, underbara bloggläsare
en riktig toppendag med massa kärlek och hjärtan! ♥
Har ni några rabarber kvar i frysen? Då ska ni prova den här knäckiga pajen med glass till. Recept HÄR >>
Slå på stort och gör dubbel-hjärta-tårta med rosa grädde och dekorationer. Recept HÄR >>
En liten tanke till någon man tycker om, det vimlar ju av såna här små söta dekorationer överallt i affärerna nu.
Låt barnen baka goda hjärtan-tekakor, recept HÄR >>
Självklart en hjärtformad smörgåstårta med osthjärtan på toppen.
Recept HÄR >>
Eller pyssla ihop ett vacker stenhjärta med lite hönsnät och fina stenar.
Beskrivning HÄR >>
Chokladtårta, recept HÄR >>
Ståltråd, en näbbtång och lite lavendel i snöte…
Hjärtan-semlor, gör stora eller små och stansa ut locket med en liten pepparkaksform! Recept HÄR >>
Eller varför inte ge bort en favoritchoklad, eller köp till dig själv och bara njut…. ♥
Det finns mycket fint på ÖNSKA-butikerna i alla möjliga hjärtliga formar. Le Creuset är min favorit och jag ett antal av dom här röda ramekinerna.
Ännu mer dekorationshjärtan som hittas på ÖoB har jag för mig!
Glasserad äppeltarte på smördeg serverad med ett par glasskulor. Recept HÄR>>
Ost och skinkpaj i rosa hjärtan-form i keramik. Recept HÄR >>
Pyssla för en billig peng, måla på släta stenar och lägg ut små vackra ord här och där, eller bara en massa målade hjärtan!
Här blir det lite mer kolhydrater av chokladen och körsbären (runt 13 gram per 100 g för körsbär) så var försiktiga.
Använder du 70% choklad uteslut helt sötningen, och då får det utgå en varning för väldigt hög kolhydratshalt.
©2013 MariannAndersson
Ingredienser för Chokladtårtan med körsbär:
100 gram mörk choklad, gärna 90% Lindt (14 gram kh 100 gram)eller råchoklad
100 gram osaltat smör
4 ägg
2-3 msk bakery+ sötning om du använder 90% choklad eller råchoklad
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl kokosnötsmjöl
ca 2 dl halverade och urkärnade färska eller frysta körsbär (använder du frysta ca 225 g, 8 gram kolhydrater per 100 gram)
Chokladglasyr:
100 gram mörk choklad, gärna 90% Lindt (14 gram kh per 100 gram) eller råchoklad
1 dl vispgrädde
2-3 msk Bakery+ sötning om du använder 90% eller råchoklad
20 gram mycket mjukt osaltat smör
Gör så här:
Smält choklad och smör tillsammans i kastrull på låg värme.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda ner choklad- och smörblandningen i äggsmeten. Blanda ner kokosmjölet och vaniljen. Vänd i körsbären och häll smeten i en smord och bröad (pofiber) form med löstagbar kant eller kläm fast ett bakplåtspapper, formen ca 22 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen 175 grader i 20–25 min. Låt kakan svalna helt.
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och ta i sötning och rör tills chokladen smält. Rör i smöret. Låt glasyren svalna och bred sedan ut den över tårtan. Pudra ev tårtan med kakao och garnera med körsbär.
Servera med glass eller vispad grädde.
Tips: För en festlig och lyxig Chokladtårta låt de halverade körsbären marineras i några timmar i en liten skvätt konjak (2 msk) innan det hela får komma ner i chokladsmeten.
Denna mastiga chokladtårta passar fint som Nyårstårta.
GOTT NYTT ÅR önskas alla bloggläsare!
ca 14 bitar
100 gram mörk choklad 70%-90%
100 gram smör
1,5-2 msk bakery+ vid 90% choklad
5 ägg
Ganache:
1 dl grädde
1 knippe mynta
100 gram mörk choklad 70%- 90%
1,5-2 msk Bakery+ vid 90% choklad
1 tsk smör
Gör så här:
Smält smör och choklad försiktigt. Vispa upp äggen och rör ner dem i chokladen.
Häll smeten i en smord och pofiberbröad rund springform ca 22 cm i diameter.
Grädda i ugn 175 grader ca 20 minuter. Låt kakan svalna helt innan ganachen kommer på, man kan också frysa in kakan här för att bara garnera den sedan med ganachen. Låt den dock tina lite innan den lite svala ganachen kommer på.
Koka upp grädden till ganachen. Hacka myntan och låt den ligga i den uppkokade grädden och dra i 10 minuter.
Sila bort myntan.Värm upp grädden igen och ta från värmen, lägg i hackad choklad och lite smör, rör till en jämn fin smet.
När ganachen svalna lite och bred den sedan över kakan. Förvara tårtan svalt i kylskåp.
Mäktig chokladig dessert, lätt att överäta för den som älskar mörk choklad.
Vi använder här 90% choklad.
©MariannAndersson
Bloggar etiketter: choklad, chokladtårta, chokladtårta med myntaganache
Kikar in en snabbis, sitter på jobbet just men ska bara jobba kort dag idag! Slutar vid 14 istället för 22. Då hämtar jag Joline på skolan och sen ska vi hem och fixa lite mysigt till kvällen! Vad har ni själva för planera?
Här kommer lite söta tips för alla gottegrisar!! Jag återkommer med kvällens mat & dessert! Ha en fin dag allihopa och var rädda om varann!
Pannacotta med vanilj och mjölkchoklad
Tiramisu med limoncello &6 lemoncurd
Chokladvåfflor med ripplad grädde
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!
Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!
Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
- Vårgrön smoothie och mina tankar om grönt
- Mina bidrag till Världsbokdagen 23 april
- Moccatryfflar
- Långlagat lamm med indisk tomatsås – Pulled Lamb
- Zucchinibiffar med linser
- Glutenfria småbröd till brunchen
- Blomkålssoppa
- Lättlagad omelett med fetaost
- Kokbokstips för alla smaker
- Matig macka till påsklovsfikat
- 15 år med glutenfri LCHF
- Påskbordets godaste efterrätter
- Soppa à la Man tager vad man haver
- En röd och en grön coleslaw
- Ugnsbakad torsk med örter och äggsås
- Glutenfritt nötbröd och hemgjord färskost
- Chokladparfait som lördagsgodis
- Gratinerad falukorv med blomkålsmos
- Glutenfri fläskpannkaka med sockerfri lingonsylt
- Min bästa kycklinggryta från Kreta
- Vårgrön smoothie och mina tankar om grönt
- Mina bidrag till Världsbokdagen 23 april
- Moccatryfflar
- Långlagat lamm med indisk tomatsås – Pulled Lamb
- Zucchinibiffar med linser
- Glutenfria småbröd till brunchen
- Blomkålssoppa
- Lättlagad omelett med fetaost
- Kokbokstips för alla smaker
- Matig macka till påsklovsfikat
- 15 år med glutenfri LCHF
- Påskbordets godaste efterrätter
- Soppa à la Man tager vad man haver
- En röd och en grön coleslaw
- Ugnsbakad torsk med örter och äggsås
- Glutenfritt nötbröd och hemgjord färskost
- Chokladparfait som lördagsgodis
- Gratinerad falukorv med blomkålsmos
- Glutenfri fläskpannkaka med sockerfri lingonsylt
- Min bästa kycklinggryta från Kreta