Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Ingredienser Pajsmulor 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 125 g smält smör Pajdeg 1 dl filmjölk 1 ägg Pajfyllning 1 burk (250 g) Kesella 1 dl socker 1 ägg … Continue reading Äppelpaj med kesella
Inlägget Äppelpaj med kesella dök först upp på Äppelpaj.se.
Portioner: 1
Ingredienser:
3 ägg
ca ½ dl creme fraiche
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
salt
Fyllning
1 burk makrill
några msk creme fraiche
ev sallad
Gör så här:
Vispa ägg creme fraiche, kokosmjöl, fiberhusk och salt.
Stek som pannkakor i kokosolja och smör.
Sen fyll med makrill, creme fraiche och ev sallad.
Bra till frukost eller som matsäck att ta med, vira in i folie och ät kall!
Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 4
Ingredienser:
Pannacotta, 4 st
3 dl grädde
2 gelatinblad
1 vaniljstång
1 msk sötrix flor
Mandelsmulor, cirkamått
1/2 dl mandelmjöl
1 tsk sötrix flor (el annan sötning)
1-2 tsk grädde
Gör så här:
Pannacotta
Lägg gelatinblad i kallt vatten c 5 min. Skrapa ur en vanliljstång och lägg i den och fröna i en kastrull. Häll på grädden och koka upp. Ställ åt sidan och rör i sötning. Krama ur gelatinbladen och torka ev på hushållspapper. Lägg i och rör tills de löst upp sig. Skölj formar med kallt vatten och häll i blandningen. Låt stelna 4 tim i kylen. Stjälp upp på tallrik eller ät ur formen
Mandelsmulor
Blanda mjöl och sötrix. Häll i lite grädde åt gången och rör ordentligt. Smeten skall bli ganska torr. Ställ i kylen en stund. Ta ut och smula och använd eller förvara i kylen om dom inte skall användas direkt
Källa: Ett Liv i Balans Ellinor
Portioner: 15 bitar
Ingredienser:
Chokladbotten
3 ägg
1 dl sukrin melis
0,5 krm stevia eller 1 tsk flytande hermasetas
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
4 msk kakao
1 dl grädde
75 g smält smör
Glasyr
100 g mörk choklad minst 70%
1 dl vispgrädde
Topping
1 dl Kokosflingor
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form på 20*30cm. Vispa ihop ägg och sötning. Lägg sedan i mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, kakao, vanilj och rör om. Vispa sedan ner grädde och smält smör. Häll ner smeten i formen och grädda i 18 minuter. Under tiden kan du göra glasyren. Värm upp 1dl grädde i katrull och lägg i chokladen och låt smälta. När chokladen är helt smält så ställer du undan glasyren och väntar på kakan. När kakan är klar häller du över glasyren, strör över kokosflingorma och låt svalna.
Njut!!
Ikväll kör vi premiären!! GRILLPREMIÄRER såklart! Även om vi är flitiga vintergrillare så är det kul att liksom göra en markering för den där allara första grillkvällen då kvällssolen skiner, man lagt lite extra energi på tillbehör och marinader och hela familjen bara går och längtar och att det dessutom är fredag!!! Tjoooo!!
Slut på innesittarkvällarna i soffan, nu ska vi ut till lägerelden, sprakande ved, frisk luft och lukten av tändvätska! Briketterna som sakta sotar sig glödande gråa och grillbädden är redo!! Mys-stämmning AB!!
Barnen blev glada när dom kom från skolan idag och möttes av massa banan & citronmuffins och mjölk till mellanmål sen har vi varit nere på stan och rantat, helghandlat och sen fort, fort hem till lugntet i skogen!
Lika euforisk blir jag inför den stundande våren och vi kan flytta ut i skogen till våra ekbänkar, som när snön kommer på vintern!! Sen när sommaren kommer då bara gnäller jag… Varmt, klibbigt, flugor, mygg… Men nu är det VÅR och vårkänslorna är på absolut toppnivå, nu ser jag fram emot en mysig kväll med mina hjärtan, väntar bara hem den stora också så är det FREDAG för hela slanten!!
Vad har ni för planer för kvällen, kanske perimär även hos?!
Santa Maria skickade mig lite varuprover på marinader och glazer, även jag alltid föredrar att göra egen marinad så måste man ju prova! En nyhet för i år de smarta påsarna marinaden ligger som man direkt lägger ner köttet i och försluter. Mindre kladd och mer praktiskt är ju alltid ett plus när det ska grillas! Mer om det senare…
Denna trevliga stevia som jag fått prova tillverkas/extraheras i Europa ( lite lätt närproducerad) och är ekologisk.
Stevian odlas i Syd Amerika.
Den är 300 gånger sötare än socker och det är 100% Rebaudiosid A.
Ju högre andel rebaudiosid i en stevia desto bättre sötma och ingen beska/bismak.
Jag har provat den i semmelbullen, i en kladdkaka och i en mandelpuddingen. Den fungerar superfint och har ingen bismak av stevia alls. Jag tar max 1 krm och det räcker för en hel kaka, blir en perfekt sötma och det utan att fylla upp med erythritol. Vilket kan vara en fördel.
Man kan återfinna denna Stevia i affärer som specialiserat sig på ekologiska produkter.
I Göteborg är det FRAM
I Stockholm är det Cajsa Warg och Lemuria, Nybrogatan 26.
Vi har också blivit utlovade ett specialpris för bloggläsarna här så fort stevian är inne igen i deras webshop. Den har tydligen en strykande åtgång! Återkommer när vi har detta specialavtal i hamn!
Besök EkoBioLogisk hemsida där finner du också en lista över andra återförsäljare i Sverige. Man kan säkert annars tipsa affärer om att de kan börja köpa in denna fina Stevia.
Vill du kontakta dem för fler frågor så svara de snabbt och bra här: kontakt@ekobiologisk.com
Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 4
Ingredienser:
1 kg räkor
2 msk olivolja
2 scharlottenlök
1 vitlök
3 msk hackad bladpersilja
4 msk tomatpure
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung
4 msk vatten
1-4 tsk sambal oelek (beroende på hur heta ni vill ha dom)
salt
peppar
Gör så här:
Hacka löken och stek mjuk i olivolja i en kastrull. Lägg i övriga ingredienser, smaka av och låt puttra 10 min. Låt svalna något. Skala räkorna och lägg i såsen. Låt dra en stund och servera alt ställ in i kylen och värm upp när dom skall ätas.