Snabb thaisoppa 2 port
200 g kycklingbröst
2 dl kokosgrädde
1 dl hemkokt kycklingbuljong
1 liten morot
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
4 champinjoner
1 msk riven, färsk ingefära
1 msk pressad lime
½-1 msk gul curry
3 msk smör/kokosolja
Salt och chiliflingor
Strimla kycklingköttet och grönsakerna.
Bryn köttet i hälften av smöret och häll ner i en gryta.
Stek sen grönsakerna och blanda med köttet.
Krydda med lime, ingefära, curry, salt och chili.
Häll på buljong och kokosgrädde, låt puttra i 10 minuter.
Till den här soppan passar det också väldigt bra att använda kokt kyckling, som blir över när du kokar buljong.
Skär då det kokta köttet i mindre bitar och blanda ner i soppan precis innan serveringen.
Klicka på bilden ovan så kommer du till receptet, där kan du också läsa mer om alla de positiva effekter en hemkokt buljong har på hälsan.
Är just nu i min andra hemstad, Stockholm. Så här vackert var det i Kungsträdgården i helgen, körsbärsblommorna har precis slagit ut.