Räktoast på annorlunda vis
Idag får du tips på en riktigt god toast, gjord på skivad sötpotatis.
En lättfixad variant för oss som äter glutenfritt och inte har något bra toastbröd hemma.
Jag stekte helt enkelt några tunna skivor sötpotatis i smör, toppade med skivad chèvre som fick smälta lite under lock.
Placerade det hela på en salladsbädd och la på en rejäl hög med räkor.
Dressing till blev majonnäs blandat med tomatpesto, citronolivolja och balsamvinäger.
Jag hade små vaktelägg till, de är både vackra och goda, men det går förstås lika bra med vanliga hönsägg.
Jag kokar vakteläggen i 4 minuter, lägger ner dem i sjudande vatten.
Vill du hellre baka ett bröd på sötpotatis så hittar du ett i min nya bakbok, Baka med frukt & grönt.
Det är bakat med inspiration av ett mycket gott sötpotatisbröd från Madeira, Bolo do Caco.