Det finns EN… En enda smörgås, baguette som jag älskar snäppet mer än allt annat men då måste den vara perfekt!! Är brödet torrt, inget smör på brödet, billig ”ful-salami” och dito brieost då förvandlas prinsen tillbaka till en groda. Då kan det likagärna vara. Då pratar jag mest om de man köper på mackar o snabbmatshak. Men meningen ”salami och brie” låter ju sååå gott så ibland kan man inte stå emot att köpa ändå när man är hungrig och lunchen ska gå snabbt.
Vet ni NÅGOT ställe där som gör smörgåsar med salami/brie som inte blir en groda???!
Jag har aldrig hittat något så jag gör alltid mina egna efter konstens alla regler med lite pyssel och pill och förberedelser men det blir alltid så gott det bara kan bli!
Prova mitt beprövande recept. Ni kommer inte bli besvikna.
Vilken brieost är godast??
Jag glömmer alltid bort varje gång jag handlar. Men den här gången blev det rätt! Den vita med kolibrin på! Vilken är er favorit?
Marinad till 2- 3 rödlökar :
1 dl olivolja
2 kortar ättika 12%
½ pressad citron
2 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk flingsalt
Nymalen svartpeppar
En pytteliten nypa socker…
4-5 inlagda, marinerade vitlöksklyftor
Lite av marinaden
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna i en burk med tätslutande lock, skiva rödlöken och lägg i. Något som är extra gott är att blanda i marinerade, finhackade vitlöksklyftor. Prova!
Skaka om.
Låt gärna stå i kylskåpet nån timme.