Glutenfria småbröd till brunchen

Söndagsbak

På söndagarna är många på besök härinne för att leta bakrecept ser jag i statistiken.

Det märks att intresset för att baka något gott och glutenfritt ökat rejält under de 15 år som gått sen jag startade bloggen.

Dagens små frukostbröd blir lite som scones och är mycket lättbakade.

Pricken över i är den rivna getmesosten, den ger en mycket god smak åt brödet.

Om du vill så kan du hoppa över mesosten och byta ut den mot halloumi, då får brödet lite mer sälta och struktur.

Här i nya hälsotidningen Mandarin Media hittar du nu min goda morotsröra som passar fint som pålägg till brödet.

Den här länken går till förra månadens artikel från mig i tidningen, vårgröna våfflor.

Bovetebullar med ost

1 dl boveteflingor

½ dl mandelmjöl

2 msk sesamfrö

1 msk psylliumhusk

½ tsk bakpulver

2 ägg

50 g riven norsk ekte geitost eller halloumi

25 gram smör

1 dl kesella

½ dl grädde

Salt efter smak

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret, ta från värmen och rör ner kesella, ägg och grädde, smaksätt med salt.

Häll äggblandningen över boveteflingorna, rör ihop allt till en fast smet.

Blanda ner den rivna getosten mot slutet. Smaka av om det behövs mer salt. Getosten ger också en del sälta.

Låt smeten svälla en halvtimme, klicka sen ut bullar på bakplåtspapper med hjälp av två skedar.

Grädda på 225° i 10 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Bakboksreklam

Fler glutenfria baktips på både matbröd och kaffebröd hittar du i min kokbok Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt.

Länken ovan går till Bokus, här hittar du bakboken på Adlibris och på Akademibokhandeln.

Du kan även be din lokala bokhandel att beställa hem den och så finns den på Biblioteket.

Här ser du några av mina bilder på bakverk och matbröd från boken.

Spröda Västerbottenskex med vallmofrön
Små pekannötsmuffins med äpple
Havrebullar med tomat och basilika
Kladdkakemuffins med körsbär