Nässelfrittata 1 port
2 ägg
1 dl förvällda nässelskott
1 dl grovrivna morötter
50 g rökt kött, jag hade renhjärta
2 msk smör
Salt och peppar
Bryn de rivna morötterna i en liten stekpanna som tål ugnsvärme. Salta och peppra.
Skär det rökta köttet i små tärningar och grovhacka nässlorna.
Vänd ner kött och nässlor i morötterna och låt fräsa en liten stund.
Vispa ihop äggen med lite salt och peppar, häll det över morotsblandningen och rör om lätt.
Fortsätt steka ett par minuter, sätt sen stekpannan i ugnen på 175º i 5 minuter.
Frittatan är även god kall, då kan den skäras i tårtbitar och serveras som tapas.
Så här förväller du nässlor:
Plocka de yttersta toppskotten på nässlor på våren och försommaren.
Rensa nässlorna och skölj dem väl i ett durkslag.
Förväll i kokande, saltat vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av och frys in i små påsar.