Ostpanerad rödspätta med varm tomatsallad och sparris

Fisktips

Jag har alltid tyckt om panerad fisk men de som serveras på restaurang eller finns i frysdisken på affären innehåller oftast gluten.

Något som går riktigt bra att använda istället för en vanlig dubbelpanering med vetemjöl, ägg och ströbröd är psylliumhusk, uppvispat ägg och sesamfrön.

Här hittar du ett exempel på det, sesampanerad torsk och gräddstuvad fänkål med saffran.

Här har jag gjort en enkelpanering med bara ägg och riven parmesan, det blir riktigt gott.

Panerad rödspätta för 2

4 spättafiléer

1 ägg

1 dl riven parmesan

Salt och peppar

Krydda fisken lätt med salt och peppar. Vispa upp ägget med en gaffel i en djup tallrik.

Häll osten i en annan tallrik

Doppa fiskfiléerna, håll en stund över tallriken så de får rinna av.

Doppa dem så i den rivna osten, klappa in den ordentligt.

Låt spättan ligga och vila en stund på ett fat innan stekningen, så torkar osten fast lite och får finare stekyta.

Stek ett par minuter på var sida i smör, tills fisken blivit gyllenbrun.

Varm tomatsallad

250 g cocktailtomater

1 röd paprika

50 g smör

1 tsk finhackad timjan

Lite rivet skal och saft av 1 ekologisk citron

Salt och peppar

Dela tomaterna och skär paprikan i smala strimlor.

Stek dem några minuter i smör, smaksätt med kryddor och citron.

Servera den stekta fisken med tomatsalladen, nykokt sparris och rört smör smaksatt med citron och lite smulat flingsalt.

Tomater från Svens Trädgård, Gnesta

Kokboksreklam

Tycker du om mina mattips så får du gärna stötta mitt skrivande genom att köpa någon av mina kokböcker.

Du kan läsa mer om dem i länkarna nedan, de två på slutet finns nu bara som E-bok, då de inbundna är slutsålda.

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker Skriven med Lars-Erik Litsfeldt

Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör E-bok

Låt bönor förändra ditt liv – E-bok Med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson

Gammaldags husmanskost på nytt sätt- E-bok Med Annika Dahlqvist

Ostpanerad rödspätta med varm tomatsallad och sparris

Fisktips

Jag har alltid tyckt om panerad fisk men de som serveras på restaurang eller finns i frysdisken på affären innehåller oftast gluten.

Något som går riktigt bra att använda istället för en vanlig dubbelpanering med vetemjöl, ägg och ströbröd är psylliumhusk, uppvispat ägg och sesamfrön.

Här hittar du ett exempel på det, sesampanerad torsk och gräddstuvad fänkål med saffran.

Här har jag gjort en enkelpanering med bara ägg och riven parmesan, det blir riktigt gott.

Panerad rödspätta för 2

4 spättafiléer

1 ägg

1 dl riven parmesan

Salt och peppar

Krydda fisken lätt med salt och peppar. Vispa upp ägget med en gaffel i en djup tallrik.

Häll osten i en annan tallrik

Doppa fiskfiléerna, håll en stund över tallriken så de får rinna av.

Doppa dem så i den rivna osten, klappa in den ordentligt.

Låt spättan ligga och vila en stund på ett fat innan stekningen, så torkar osten fast lite och får finare stekyta.

Stek ett par minuter på var sida i smör, tills fisken blivit gyllenbrun.

Varm tomatsallad

250 g cocktailtomater

1 röd paprika

50 g smör

1 tsk finhackad timjan

Lite rivet skal och saft av 1 ekologisk citron

Salt och peppar

Dela tomaterna och skär paprikan i smala strimlor.

Stek dem några minuter i smör, smaksätt med kryddor och citron.

Servera den stekta fisken med tomatsalladen, nykokt sparris och rört smör smaksatt med citron och lite smulat flingsalt.

Tomater från Svens Trädgård, Gnesta

Kokboksreklam

Tycker du om mina mattips så får du gärna stötta mitt skrivande genom att köpa någon av mina kokböcker.

Du kan läsa mer om dem i länkarna nedan, de två på slutet finns nu bara som E-bok, då de inbundna är slutsålda.

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker Skriven med Lars-Erik Litsfeldt

Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör E-bok

Låt bönor förändra ditt liv – E-bok Med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson

Gammaldags husmanskost på nytt sätt- E-bok Med Annika Dahlqvist

LCHF recept för Panerad rödspätta med stuvad spenat

Ett gott fiskrecept för dig som ter enligt LCHF. Ca 3 g kolhydrater per portion.

LCHF Panerad rödspätta med stuvad spenat
Portioner: 1-2 st

Ingredienser
200 g rödspätta
1 dl pofiber
1 ägg
200 g hackad fryst spenat
1/2 dl grädde
vitpeppar
salt
smör

Gör så här
Vänd ner rödspättefiléerna i ett uppvispat ägg och sen i pofibern. Om ni vill kan ni krydda upp pofibern för mer smak.
Lägg en klick smör i en varm panna, så det riktigt fräser. Ner med de panerade filéerna. Stek ganska hårt, så det blir en bra yta utan att bränna. Vänd några gånger , eftersom filéerna är så tunna tar det inte lång tid innan de är klara.

Lägg lite smör i en kastrull och ner med spenaten. när spenaten blivit varm och fallit isär lite så ner med grädde och kryddor och smaka av.
Sen är det bara att servera!

Ca 3 g kolhydrater per portion.