Lättfixad sommarfrukost
Idag får du tips på en riktigt god och lättlagad söndagsbrunch.
Pepparrotsgrädde blandat med hackade räkor och kallrökt lax är en väldigt läcker kombination.
Den här laxröran serverade jag ofta när jag jobbade på restaurang som en förrätt på smörstekt toast.
Prova den gärna på en skiva valnötsbröd nästa gång du vill ha en fin liten förrätt eller kvällsrätt.
Laxröra med räkor 2 port
2 skivor kallrökt lax
10 räkor med skal
1 dl vispad grädde
1-2 msk riven pepparrot
Lite pressad Citron
Salt och peppar
Skala räkorna och skär laxen i tärningar, spara några hela räkor till garnering.
Frys in räkskalen, de är väldigt bra att koka räksoppa på.
Vispa grädden, inte alltför hårt. Blanda den rivna pepparroten och citronsaften, rör ner i grädden.
Blanda försiktigt ner laxen och räkorna. Smaksätt med salt, peppar och ev mer pepparrot och citronsaft.
Fler njutbara somriga tips hittar du i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.