Populär dipsås med fetaost och soltorkade tomater

Trendig sås

Jag såg ett inslag på Nyhetsmorgon om mattrender på sociala medier igår, det hetaste just nu på Tik-Tok är visst en röra på fetaost och soltorkade tomater.

Det är inte så konstigt för det är ju väldigt gott, här får du ett lättlagat recept från mig att använda som dip till fredagsmyset.

Jag har valnötter i för extra smak och näring, hoppa över dem om du vill ha en lösare dipsås.

Vill du göra egna ugnstorkade tomater så hittar du ett riktigt enkelt recept här, i inlägget i länken finns också en glutenfri fetaostpaj.

Gott att dippa i röran är till exempel bitar av paprika i olika färger, oststavar, oliver, strimlade snackmorötter, glutenfria ostkex eller frökex och tacokryddade grönkålschips.

I de markerade länkarna hittar du mina recept, vill du ha tips på fler goda röror och tillbehör så hittar du gott om det i min E-bok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Här finns den att ladda ned på Adlibris och här på Bokus för bara 99 kr.

Tycker du bättre om inbundna kokböcker så finns här min snart helt slutsålda bok Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt, länken går till Bokus, den är slutsåld hos Adlibris.

Där hittar du mängder med mina bästa godsaker att prova till helgmys och fikastunder.

Valnötsröra

Röra på valnötter, fetaost och soltorkade tomater 2-4 port

50 g fetaost

1 dl majonnäs

1 dl grovhackade valnötter

½ dl tjock yoghurt

4 soltorkade tomater i olja

1 msk finhackad basilika

Chiliflingor

Hacka tomaterna riktigt fint. Mosa fetaosten slät och blanda med majonnäs och yoghurt, rör ner tomater och valnötter.

Smaksätt med basilika och chili. Låt stå en stund så smakerna mognar, smaka av om du vill ha mer sälta.

Grönkålschips från Gröna, sköna tillbehör