Lite pysslig rätt men väl värd det extra jobbet! Variera gärna fyllningen!
LCHF Crêpes med köttfärsås
Portioner: 4 st
Tid: 30 min
Ingredienser
6 ägg
3 dl vispgrädde
2 msk fiberhusk
1 krm salt
smör till stekning
1 lök
500g färs
3 msk tomatpuré
1 zucchini
1 burk krossade tomater
salt och peppar
ca 100g riven ost till gratinering
Så här gör man
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden, fiberhusken och salt. Låt svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.
Hacka löken och fräs i smör. Tillsätt färsen och bryn ordentligt. Tillsätt tomatpuré.
Skär zucchinin i skivor och låt steka med. Tillsätt krossade tomater. Låt puttra en stund och smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen på crêpesen, rulla ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkertfat. Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills osten har fått en fin färg, ca 10 min. oServera med en fräsh sallad!