I år har vi inte många äpplen på träden, men dom få vi har tar vi vara på. Vet inte vilken sort det är men dom bli STORA, röda och jättesöta.
Ja, rådande skördefest på ön så jag har ett litet tips till er. Även om ni inte är här just nu och kan åka dit och kolla så ta en stund och titta på hans hemsida. HÄR!
Jag letade 30-års present till en kollega för ett par veckor sen och då hittade jag detta. Självaste grannbyn till oss så nära och bra.
En mycket trevlig och tillmötesgående Håkan som visade oss runt och berättade om sina konstverk.
Jag skulle ju BARA köpa presenten, men med hem kom en varg…. Jag älskar den.
Kika in på hans hemsida, där finns allt o lite till eller så tillverkar han lampor efter eget önskemål. Så galet vackra.
Min andra varg hänger nu i hallen mot badrummet och jag är såååå nöjd!
Det här behöver du :
3-4 stora äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
—–
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
GÖR SÅHÄR :
Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker. Vänd runt noga och låt dom gärna få marinera en stund. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på em/kvällen.
Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Rör, inte vispa. Häll smeten i en rund springform 25 cm diam klädd med bakplåtspapper. Fördela äpplena ovanpå och häll även över vätskan från äpplena som blivit. Toppa med lite pärlsocker. Grädda i 175 grader ca 40-50 min.
https://morby-design.se (ej sponsrat)