Lussekatter LCHF/Paleo
6 ägg
1 dl kokosnötmjöl
1 dl kokosolja eller smör
½ dl kokosmjölk eller grädde
4 msk psylliumhusk
3 msk honung eller annan sötning
2 tsk bakpulver
2 kuvert saffran à 0,5 g
ev 1 tsk kardemumma
1 ägg till pensling
Smält fettet tillsammans med saffranet. Vispa ägg och sötning kraftigt.
Häll i fettet och kokosmjölken/grädden och fortsätt vispa.
Blanda de torra ingredienserna och häll ner i smeten. Rör ihop allting.
Låt degen stå och svälla 15 minuter.
Dela degen i lika stora bitar och rulla till bullar som sen rullas ut till stänger och formas till lussekatter.
Pensla tunt med vispat ägg. (Strö ev över lite hackad mandel och tryck ner ett russin i varje rundel.)
Grädda ca 10 minuter på 175º, låt svalna på galler.
Lussekatterna sjunker ihop lite när de svalnar. Du kan också göra dem som runda bullar.
Rör då ihop lite smör, hackad mandel och valfri sötning, tryck ett hål i bullen och fyll med en tesked av smörblandningen innan gräddningen.