Njutning i ett litet glas
Idag bjuder jag på en riktigt god liten dessert, den passar fint nu när det är blåbärstider.
Det här var ett av de allra första efterrättsrecept jag gjorde här på bloggen när jag startade den för 15 år sen.
Lemon Curd passar väldigt bra ihop med söta blåbär, här hittar du ett recept på Paleovis hos mina vänner Jenny och Magnus på Under vårt tak.
Blåbär med lemon curd och vispad grädde 1 port
En sked blåbär
En sked Lemon Curd
En sked vispad grädde eller kokosgrädde
Börja med blåbären i botten på ett glas. Sen en sked med Lemon Curd.
Avsluta det hela med vispad grädde så det fyller glaset.
En grön kvist är alltid gott till, jag tog citronverbena från min balkongodling.
Här hittar du mina små glutenfria blåbärspajer.
Blåbärspannacottan på bilden längst ned i inlägget hittar du här.
Fler tips på mina efterrätter hittar du i de här kokböckerna.
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)