Söndagsmiddag med PASTA! Javisst – det går alla tiders de!
Vi kommer möta många mustiga köttgrytor, värmande soppor och långlagad mat i höst så varför inte lite enkel pastamiddag på en söndag? Dessutom alldeles ypperligt för veckans matlådor ju.
Här tänkte jag inte så mycket mer än just kyckling och pasta… Resten ”kom till” på vägen dit när jag stod i kylskåpsdörren och fundilerade.
Ost till pasta funkar alltid, en sås gör ju allt sjuhundra gånger godare då där satt den spiken.
Lite smaksättningar med bacon, chili, ungersk paprika och grönsaksfond. Lite grönt och nyttigt i form av broccoli, sugar snaps och paprika…
Salagadoola mechicka boola bibbidi-bobbidi-boo – Put ‘em together and what have you got bibbidi-bobbidi-boo…”
Så blev det då till slut en helt alldeles underbar, härlig söndagsmiddag!
Det här behöver du :
400 gram kycklingfilé
Salt & peppar
1 tsk malen, ungersk paprika (söt, mild)
1 pkt bacon 120 gram
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk grönsaksgond
2 tsk japansk soja
1 tsk D´Elidas chilisås
3 dl grädde
140 gram kvibille ädelost
4 port kokt pasta + lite av pastavattnet
1 bukett broccoli
1 näve sugar snaps
½ grön paprika
(jag slantade ner en pyttebit av en zucchini också)
Svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn i het panna med olja. Skär bacon fint och lägg i tillsammans med kycklingen. Salta och peppra. Pudra över malen paprika. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt soja, grönsaksfond, chilisås och grädde. Sänk värmen och låt allt få puttra ihop ca 10-15 min. Dra pannan från plattan och smula ner osten. Rör tills den smält. Smaka av.
Servera med nykokt pasta, kokt broccoli, sugar snaps, grön paprika och zucchini. Använd lite av pastavattnet att späda med om såsen till kycklingen blir för kraftig.
Ingredienserna. (förutom kyckling)
Kyckling och bacon fräser ihop. tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Sänk värmen och låt allt få småputtra 10 – 15 min. Smula ner osten… Låt smälta in…