En grön jul
Julen ser ut att bli grön på många platser i år, åtminstone i södra halvan av landet.
Vi firar för första gången jul i vår lilla lägenhet i Stockholm, med lite tomtar och blommor har vi fått det riktigt mysigt.
Idag är det sjuksköterskan och kostrådgivaren Marie Norder Aspholm på Gävle Kost och Livsstil som bjuder på en av sina gröna favoriter till julmaten.
Nu går ordet över till Marie;
Ugn 200 C
Ingredienser
250 renskuren grönkål i bitar (du skär bort den grova bladnerven i mitten)
Smör eller kokosolja till bryning av kålen och smörjning av form
100 gram riven parmesanost
3 stora eller 4 små ägg
2 dl vispgrädde
1 msk Renée Voltaire grönsaksbuljong
Grovmalen svartpeppar
Örtsalt
Gör så här
Bryn grönkålen så att den mjuknar lätt
Vispa ägg, grädde och blanda i parmesanosten och kryddor
Lägg den brynta grönkålen i en smord form
Häll äggsmeten ovanpå och grädda ca 20 minuter.
Här hittar du fler av Maries juliga recept på hennes blogg, som hon illustrerar så här fint.
Mer tips finns i mina kokböcker, läs mer om dem och min matfilosofi här.
I det inlägget kan du ta en skärmdump på omslagen och göra ett fint presentkort att slå in, för nu hinner de inte fram med posten till julafton.