Smakrik sallad
Här får du ett snabbt och gott salladstips om du har rester av midsommarlaxen, perfekt mat att ta till en varm dag för att avnjutas på en picknick.
Den har blivit en favorit hemma hos mig, smakerna är kanske lite annorlunda ihop men väldigt goda.
Mandelsmör köper jag i hälsokostbutik, vill du göra eget så hittar du ett riktigt bra recept på mandelsmör på Paleoskafferiet.
Laxsallad 2 port
6 skivor gravad eller rökt lax
½ dl mandelsmör
½ dl gari, inlagd ingefära för sushi
100 g sköljd rucola
2 msk pumpafrön
1 msk avokadoolja eller olivolja med citron
Några kvistar citronmeliss och bladpersilja
Lite flingsalt att strö över
Lägg rucolan i en skål. Fördela laxskivorna och ingefäran över salladen.
Klicka på mandelsmöret och strö över pumpafröna.
Garnera med citronmeliss och bladpersilja.
Ringla citronolja över salladen och strö över flingsaltet.
Ät, njut och må gott!
P.S Fler lättlagade tips på somrig mat finns i mina kokböcker ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” och ”Birgitta Höglunds bästa grilltips”.