Frasig ostomelett
Idag har min serie av lättlagade sommarrecept kommit till hur man lagar till en omelett.
Kan det behövas recept på det?
Ja, vill du göra en riktig gourmetomelett så följ receptet här nere.
Krispig ostomelett 1 port
50 g vällagrad ost
3 ägg
2 msk vatten eller grädde
2 msk smör
Salt och peppar
Skär osten i lite tjockare stavar. Bryn smöret och fördela oststavarna i stekpannan och låt dem få lite färg.
Vispa under tiden ihop omelettsmeten, smaka av med kryddor.
Häll smeten försiktigt över osten, sänk värmen på plattan lite.
Rör lite lätt mot botten med stekspaden, men inte så osten blandas med äggsmeten, låt steka i ca 5 minuter med lock.
Vänd upp omeletten på en tallrik, strö över hackade, färska örter.
Ät, njut och må gott!
Den här omeletten blev så bra så den fick vara med i min senaste kokbok, där förstärkt med räkor.
Här kan du läsa mer om Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker, skriven tillsammans med LCHF-gurun Lars-Erik Litsfeldt.