Löksås till stekt sidfläsk 2 port
2 röda lökar
2 dl grädde/kokosgrädde
1 dl steksky från fläsket
3 msk smör
1 tsk äppelcidervinäger
Salt och peppar
300 g sidläsk, färskt eller rimmat
Smör till stekning
Skär löken i tunna strimlor och stek i smöret tills det fått lite färg.
Häll på vinäger, krydda med salt och peppar.
Låt vinägern koka in i löken, det ger väldigt god smak.
Stek fläsket i en annan panna, så det får ordentligt med färg.
Krydda med salt och peppar, bara peppar om du använder rimmat fläsk.
Häll i 1 dl vatten i stekpannan och låt skyn koka ur, häll det över löken (eller använd 1 dl buljong).
Tillsätt grädden och låt puttra tills såsen tjocknar.
Servera såsen med det stekta fläsket och kokt broccoli.
Det här är enligt mitt sätt att se på mat en mycket bra tallriksmodell, här kan du läsa mer vad jag tycker om Livsmedelsverkets nya modeller.