Krämig kålsallad
Kål är inte bara billigt, det är en av de mest C-vitaminrika grönsaker vi kan äta.
Olika kålsorter, paprika, chili, persilja och nypon innehåller alla mycket C-vitamin, så ät gärna något av det varje dag för ett starkare immunförsvar.
Idag får du recept på en mycket god och lite lyxig kålsallad smaksatt med avokado, lime och kiwi.
Jag har här valt att göra en äggfri coleslaw för alla som av en eller annan anledning inte äter ägg, välmogen avokado binder lika bra som majonnäs i salladen.
Grön coleslaw 2 port
3 dl strimlad vitkål
1 kiwi
1 pressad lime
½ avokado
2 msk olivolja
2 msk finstrimlad bladpersilja
Chiliflingor
Salt
Skala och riv kiwin grovt. Häll kålen i en bunke och krama den mjuk med fingrarna, då blir salladen saftigare.
Mosa avocadon och blanda med olja, kiwi och limesaft.
Krydda med salt och chili. Låt stå i kylen en stund så kommer smakerna fram mer.
Smaka av om du vill ha mer syra eller sälta.
Vill du ha recept på en majonnäs gjord på ghee och en äggfri majonnäs så hittar du dem i min kokbok Gröna, sköna tillbehör.