Turkisk snabbmat
Igår var det långkok på menyn, så idag får du recept på en av mina snabblagade favoriter från Alanya.
Vi köper fint lammkött hos slakteributiken Güven Et Kasap på 25-metersgatan.
Lamm är bland det bästa kött du kan äta som LCHF-are, gräsbeteskött med hög fetthalt.
Här får det sällskap av örter, lök och paprika och en fräsch sallad till.
Vi äter mängder med gröna blad under vintermånaderna här i Turkiet.
Hemma finns numer många butiker som säljer bladpersilja på lösvikt.
Ett mycket näringsrikt och gott alternativ till den näringsfattiga och dyra isbergssalladen.
Efter receptet följer bilder från gårdagens klätterpromenad upp på klippan.
Jag är så glad och tacksam att jag idag klarar den här typen av strapatsrika utflykter, för bara några år sen var det omöjligt då jag gick med käpp.
Bra mat och träning kan verkligen göra underverk ❤
Snabb lammgryta med örter 2 port
300 g fint tärnad lammstek
1 grön paprika
1 röd paprika
1 tomat
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
50 g smör
2 tsk pressad citron
1 tsk timjan
1 tsk mynta
Salt och chiliflingor efter smak
Bryn lammtärningarna ordentligt i smöret, krydda med salt, chili, citron och örter.
Tärna grönsakerna fint och låt dem bryna med köttet i 10 minuter, rör om flera gånger under tiden.
Smaka av om det behövs mer sälta, hetta eller örter.
Servera med en sallad, ringla en god olivolja och citronsaft över.
Servera med aioli, här hittar du ett recept från min grillkokbok, som tyvärr är helt slutsåld på svenska, men här hittar du den på engelska på Bokus.
För dig som föredrar långkokt mat så upptäckte jag nu att Bokus har rea på LCHF and Paleo Slow Cooking, nu kostar den bara 79 kr mot normala 204 kr.