Bakery+ i fysisk affär i Helsingborg!

10325521_656847647725553_7242509689912562912_nÄntligen så finns Bakery+, den allra bästa sötningen på hela den svenska marknaden i en fysisk affär.
Ännu så länge bara för de som bor i Helsingborg eller har vägarna förbi där.

Det är Lindegårds Delikatesser som öppnat butik på Bruksgatan 7 (gågatan i gamla stan) och sälje äkta och bra mat, delikatesser helt enkelt. Opastöriserat gräsbetessmör och ostar från Ovikens ost.

Gå gärna in på deras sida
Lindegårds delikatesser
och kika, de har webshop också!

10170871_660508477359470_4464575559785648192_nDe skriver:

”Lindegårds första butik är nu öppnad.

I butiken hittar du ekologisk mat, glutenfria produkter och raw food, gårdsost och handkärnat gårdssmör bland annat.”

Visst låter det som att det kan ligga i en framtid att de öppnar fler butiker ;)
De hade gärna fått finnas i varje stad för mig, jag hade mer än gärna handlat!

Här visar jag en bild på Bakery+ i hyllan, så alla kan se att den faktiskt finns där!
För er som undrar vad Table+ är så är det en bordströare och sötningen i den är 5x sötare än socker.

 

Bakery+ vs ICA-Sötströ/sukrin/Sötin/Sötrix prismässigt

Sockerkaka - LCHFIdag ska vi ägna oss åt ett räkne-exempel. Många menar ju på att Sötströ osv är långt billigare att använda än ex Bakery+. Så nu ska vi se om det verkligen förhåller sig så och hur stor skillnad är det egentligen på priset per ”normal kaka” typ sockerkaka.

Erytritol som ICA sötströ, Sukrin, Sötin och sötrix där väger 1 dl ca 90 gram. Som här efter kallas med sitt rätta namn erytritol.
Bakery+ 2 msk väger 20 gram.

Erytritol köps oftast för  89 kr för 500 gram – ett gram kostar 0,178
(ICA-sötströ för ca 42 kr 300 gram =  1 gram 0.140)
Bakery+ köps för 129 kr för 240 gram –  1 gram kostar 0,5375
20 gram Bakery+ kostar alltså 10,75 kr
90 gram erytritol kostar alltså 16.02 kr (ICA -sötströ 12.60 kr)

Det gör att du får ut ca 5- 7 sockerkakor på en 500 g påse erytritol  och du får ut ca 12-14  sockerkakor på en påse 240 g Bakery+.
och ca 8-9 sockerkakor på ICA -sötströ.

Vilket socker blir då billigast i längden?

Vill du sedan göra det riktigt billigt för dig  köper du en 12 pack bakery+ då kostar påsen endast 103 kr ;) och givetvis ingen frakt

edit: Möjligens är det oklart… men om vi säger så här
1 sockerkaka med erytritol kostar ca 16 kr
1 sockerkaka med ICA sötströ kostar 12.60 kr
 1 sockerkaka med Bakery+ kostar 10.75 kr ( om du köpt 12 pack endast 8.60 kr)
1 sockerkaka med Sukrin+ kostar 16.02

Ytterligare en edit :
Sukrin+ kostar 89 kr för 250 gram det gör 0,356 kr 1 gram blir för 0,5 dl som bör väga 45 gram, det blir 16.02 kr för en dos i en sockerkaka.

Jag ville bara påvisa att bakery+ inte är så dyrt som många tror och att jag bara valde några sötningar är bara för att ge några exempel, det handlar inte om en fullständig uträkning och jämförande, lite får ni allt göra själva. Ville ge er en tanke ;)
Inte heller att jämföra äpplen med päron… här jämförs sötning som sötning, inte vilken sorts sötning det är…

 

 

Kanelbullar á LCHF

Jättegoda kanelbullar som totalt innehåller 6,4 gram kolhydrater. Rekommenderas att ätas minst 1 gång i månaden!

Fyllning:
50 gram supermjukt smör och kanel
1 uppvispad äggvita till pensling och ev lite hackade hasselnötter

Gör så här gör att tillaga kanelbullarna:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och sötning fluffigt. Vispa i ca 5 minuter.
  3. Håll i grädde och smör och blanda väl.
  4. Blanda sedan alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten låt smeten svälla i minst 5 min.
  5. Kavla sedan ut din deg mellan två oljade bakplåtspapper, och dra loss det överst pappret.
  6. Bred ut smöret och pudra rikligt med kanel över och rulla ihop den som en rulltårta.
  7. Skär sedan bitar och lägg i bullformar. Pensla och strö över nötterna.
  8. Grädda i 175 grader i ca 15 min.
Köpa Bakery+ i Borås?

pase_ bakery+_mariannNu kan man köpa påsar av Bakery+ hemma hos mig för alla er som bor runt Borås eller har vägarna förbi av olika anledningar.
Maila mig bara i god tid så jag är hemma (vilket jag iofs oftast är).

Det blir lite billigare att köpa dem här  hos mig, du betalar 130 kr påsen och köper du 5 st får du dem alla för 600 kr.

Tillhör du skaran som gärna använder Bakery+ eller vill prova på det och bor för långt bort så kan man givetvis fortfarande köpa det på nätet.
BAKERY+

Bloggar du och använder bakery+ låt mig veta!

 

Bloggar etiketter:

Citronmuffins

ca 8 st beroende på stl på formen, här är det stora formar

4 ägg
2 msk Bakery+  Mariannsocker
1 stor citron, rivet skal och saft
75 gram smält osaltat smör
1 dl creme fraiche
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1, 5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt.
Häll i citronsaft o skal, smör och creme fraiche, blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
Skeda upp i formar och grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.

Tips. Om du inte vill ha ”flisiga” muffins som på bild stryk till dem något i formarna med ryggen av en blöt sked.

©MariannAndersson

 

 

Bloggar etiketter: , , ,

Vinnaren av en bok är…

STORT GRATTIS  TOMMY RUNESSON!

Du har vunnit en bok i min lilla utlottning bland alla er som bemödat er att maila in en liten recension av Mariannsocker- Bakery+ till Stevia Vital.
TUSEN TACK ALLA SOM DELTAGIT! UPPSKATTAS MYCKET!

Berätta gärna vilken bok du vill ha av Baka med LCHF eller Baka matbröd med LCHF, svara på vinnarmailet så ordnar vi allt.

Grattis igen Tommy!

 

Bloggar etiketter: , , ,

Sista dagen med Bakery+/Mariannsocker-recension

I morgon dras det en vinnare och vinnaren väljer själv om han/hon vill ha en bakbok eller en brödbok.
Brödboken kan dock inte skickas förrän i början februari.
Vinnaren meddelas via mail och annonseras ut i ett inlägg här i helgen.

Lycka till alla ni som bemödat er om att både testa och maila in till info@steviavital.se 

 

 

Bloggar etiketter: , , ,

Erytritol, stevia och Bakery+

Det framkommer ibland att människor inte vet vilken bismak som är vilken till vilken sötning i en blandning av stevia och erytritol.
Stevia ger en överväldigande sötma och kan ge en lakrits bismak. Stevian kan tom “fara upp ” i näsan och lukta sött eftersom det är ett fint fint pulver.
Erytritolen är absolut inte översöt och bismaken/effekten är metallisk smak och en sveda/brännade känsla.

Dessa båda bismaker/effekter uppkommer alltid vid överdosering. Då kan frågan bli – Vad är överdosering?

Överdosering är ju givetvis helt individuellt, alla måste finna sin gräns. Dock finns det lite generella regler att följa om man vill, eller vet med sig att man är känslig. Oftast märks erytritolens bismak/effekt vid dosering över 0,5 dl. Stevian beror ju också på stevians renhet och styrka, men har du en ren och stark stevia bör den inte doseras med än 1/2-1 krm, då blir det rejält sött.

Nu kommer vi då till erytritol och stevia blandning, då är det också olika då det finns flera olika styrka på dessa. Styrkan/sötman i en stevia/erytritol blandning beror på hur stor andel stevia som finns i blandningen.

Som jag sagt vid upprepade tillfällen så är ex  ICA Stevia strö så gott som ren erytritol. Så alla ni som lätt märker av metallisk smak bör undvika ICA Stevia Strö helt eller blanda den med 1/4 krm stevia av ren fin och hög styrka. Dvs max 3 msk ICA´s och detta lilla 1/4 krm stevia. = min tidigare blandning.

Har man en steviasocker blanding 2x sötare än socker så handlar det om 0,5 dl eller mer. Alla de som är ytterligt känsliga för erytritolens bismak/effekt bör vara försiktiga även här. Kanske tom ta 2-3 msk och komplettera med det lilla krm stevia som ovan.

Nu kommer vi till Mariannsocker, Bakery+. Detta socker är 3x sötare och måste alltså doseras mindre än de som är 2 x sötare och långt mkt mindre än ICA´s.  Kom ihåg ICA´s ska behandlas som så gott som ren erytritol.

Dvs när du sötar med Bakery+ så tar man oftast max 2 msk och detta motsvarar då 1 dl erytritol (sukrin, sötin, sötrix, ICA´s) eller 3 msk erytritol och 1/4 krm stevia.

Den som upplever metallisk smak eller sveda och brännande känsla av 2 msk , måste inse att ICA´s, Sukrin, sötin och sötrix kan inte heller då fungera. Den personen som inte ens kan använda 2 msk erytritol utan att uppleva något av detta får inse att ren stevia (eller givetvis något helt annat sötnigsmedel) är det som passar bäst inte ICA stevia strö.

Har du ett extremt stort behov av sött ex i te/kaffe så passar det också bättre att söta med ren stevia än att hiva ner massa bakery+.

Detta är vad jag förstår saknas  av info kring dessa sötningar.
Bakery+ är främst gjort för bakning, syltning mm och för de som inte behöver en tung  och stor sötma som mycket stevia ger och för de som vill minimera erytritolens bismak/effekt.

Hoppas detta kan klargöra lite av alla konstiga missförstånd som florerar därute…
Är det nu ändå någon som det ändå inte står helt klart för så hör gärna av er så ska jag vara er behjälplig i vad som kan passa just dina behov bäst.

Men för att ytterligare klargöra:
Tillhör du skaran som upplever metallisk bismak och eller sveda-brännande känsla använd inte erytritolbaserade sötningar så som ICA Stevia Strö, sukrin, sötin och sötrix. Använd endast Stevia eller bakery+ i max dos av 2-3 msk.

Så när ni ska bedömma en steviasocker blandning bedöm gärna rätt sötning ;)

 

 

 

Bloggar etiketter: , , ,

Förlänger utlottningen av en bok till 30 nov


Det går lite trögt med recensioner ang “Mariannsockret”.
Så jag tar mig friheten att förlänga tiden. Nu har man till 30 november på sig att maila in till info@steviavital.se en kort recension för alla de som provat Bakery+.

Givetvis tas ingen hänsyn till vad som skrivs, det är inte heller jag som plockar ut vinnaren, utan det överlåter jag till Stevia Vital.
Vinsten blir min bakbok Baka med LCHF eller om man hellre vill min nya bok . Vinnaren får välja själv, väljer man den nya boken kan inte den skickas förän i jan/feb.

Jag blir jätteglad om ni alla som provat mariannsocker orkar, kan och vill ge en liten feedback på sockret till Stevia Vital. :D

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Mariannsocker och utlottning av bakboken

Så roligt att se att det kommit in en recension av Bakery+ Mariannsockret!!
Det är exakt så som Rebecka skriver det är drygt och inga bismaker – ett fantastiskt gott och fint socker tycker alla här hos oss.
Tack Rebecka för din recension, uppskattas mkt!

Är man helt avsötad kan man ta ytterst lite ner mot 1 msk eller mindre kan räcka. Vill man bjuda sötnosar bör man ta 3 msk då bör deras smaklökar absolut få sitt.

Jag lägger mig ofta på 2 msk då vi oftast fikar med sötnosar, de får tåla lite halvosöta bakverk ;)

Vi hade  härom helgen ett par på fika där en av dem är otroligt känslig för de traditionella alternativa sötningsmedlens bismaker och detta var första gången de blev bjudna på mina bakverk med stevia och erytritol. Ingen av dem kände någon “konstig” smak alls, inte alltså ens han som är väldigt överkänslig  för alla sötningsmedel.
Kan man få bättre betyg?

Funderar över om jag skulle lotta ut  Baka med LCHF bland alla som recenserar sötningen på Stevia Vitals sida, vad tycker ni?
Skulle ni tycka det vara kul?

Jopp, jag bestämmer nu att en sådan liten kul utlottning får det bli.
Härmed startar en liten tävling maila till: info@steviavital.se
och berätta lite kort vad du tycker om sockret, alla som mailar in och publiceras på deras sida deltar sedan i utlottning av boken Baka med LCHF. Jag låter Stevia Vital dra vinnaren. Tävlingen pågår fram till den 31 okt.
Vinnaren kommer meddelas via mail, så använd en mailadress som fungerar.
Jag kommer påminna om tävlingen vid ett eller ett par tillfällen till. Så så många som möjligt  hinner med att testa sockret och skriva.
Jag tycker att alla som vågar prova sockret ska premieras och detta blir mitt lilla sätt att göra det på!

(Rebecka du som redan gjort en recension är givetvis redan med)

Kram från mig

 

Bloggar etiketter: ,