Semlor på PriMaten Deli
Semmeldags
Fettisdagen är nu på tisdag den 17 februari och du har väl väntat tills dess med att äta dem också?
Såg att det såldes semlor för fullt redan när jag var hemma i december…
Jag har fått frågan om jag inte har något recept och nej, det har inte blivit av att baka såna sen jag startade bloggen 2009.
Jag är ju alltid utomlands i semmeltider, så dem har jag inte haft en tanke på tidigare.
Nu hade jag planerat att baka ett recept som jag fick av Lars Fahlén på PriMaten Deli i Uppsala när jag var hemma över jul.
Men det har blivit rätt mycket glutenfritt bakande i vinter, så när jag skulle göra dem nu i helgen så var kokosmjölet slut…
Fick be Lars att ta bilder av deras populära Paleo-semlor och skicka, så idag är det PriMaten som står för både recept och bild.
Passar riktigt bra, för nu håller vi på och försöker få ihop allting inför hemresan på tisdag morgon.
Kanske blir en semla eller två när jag kommer hem istället ;)
För dig som hellre vill ha en semla som är anpassad efter LCHF, så klicka dig vidare via bilderna till de olika recepten.
Bilderna har jag lånat från respektive blogg.
Alla semlor är förstås glutenfria men bakade med olika sorters mjöl och sötning, så du kan lätt hitta en variant som passar just dig.
Cupcakesemlor från Jillsmat.se
Semla LCHF från Mariannslchf.se
LCHF-semlor från Lifezone.se
LCHF/Paleo-semla från 56kilo.se
Paleosemlor från Paleoskafferiet på Undervårttak.se
Minisemlor från 4health.se
Mjölkfri semla från Nillaskitchen.com
Semlor med kvarg från Kvinnaicentrum.blogspot.com
Semlor Paleo à la PriMaten
PriMatens Paleosemlor 8-12 släta bullar
6 ägg
1 dl kokosnötmjöl
1 dl kokosolja
½ dl kokosmjölk
4 msk fiberhusk
3 msk honung
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
Fyllning:
2 dl mald mandel
2 msk kokosgrädde
1 msk honung
Garnering:
Vispad kokosgrädde
Smält kokosoljan. Vispa ägg och honung kraftigt.
Häll i olja och kokosmjölk och fortsätt vispa.
Blanda de torra ingredienserna och häll ner i smeten. Rör ihop allting.
Låt degen stå och svälla 15 minuter.
Dela degen i lika stora bitar och rulla till bullar. Pensla tunt med vispat ägg på bullarna.
Grädda 20 minuter på 160º. Låt svalna på galler.
Blanda ingredienserna till mandelmassan och vispa kokosgrädden.
Skär ett lock av bullarna och fyll med mandelmassa och kokosgrädde.
Mandelträd i blom i de gamla stadsdelarna i Alanya