Kladdkakans dag 7/11!

Saffranskladdkaka med valnötsgräddeHär ska ni få bloggens alla goda kladdkakerecept sammanställda så här inför kladdkakans dag, det enda ni behöver göra nu är att välja vilken!

Klassisk kladdkaka med kakao! En kladdkaka med ytterst lite kolhydrater då det är kakao istället för choklad!

Vaniljkladdkaka med hallongrädde! Denna är med både kokosmjöl och mandelmjöl.

Lakritskladdkaka med citrongrädde! Denna kladdkaka är med bara kokosmjöl.

Saffranskladdkaka med valnötsgrädde! Kladdkaka med både mandelmjöl och kokosmjöl.

Pepparkakskladdkaka med apelsingrädde! Kladdkaka med kokosmjöl.

Viktigt när det kommer till alla dessa kladdisar är att vakta dem supernoga, de måste vara dallriga från ca 3 cm och in mot mitten, de sätter sig alltid när de svalnar!

Så minsta minut för länge i ugnen gör att de blir mer vanlig kaka än kladdis, inte nödvändigtsvis osmakliga men någon kladdkaka blir det ju då tyvärr inte ;)

 

 

I morgon är det kladdkakans dag

IMG_8246Ja även Kladdkakan har numera en egen dag 7/11 är det tänkt man firar den, Kladdkakans dag.
Givetvis har bloggen lite sånna recept.
Kladdkakor är ju goda ;)

Chokladkladdkakan den klassiska med kakao dvs utan sockrad choklad, finns i Baka med LCHF.
Den kan även de som äter strikt LCHF äta.

Annars om du inte har bakboken finner du goda gratis-recept här och även dom kan ätas av strikta LCHF´are:

VANILJKLADDKAKA med hallongrädde
(äter du strikt? Ta bort hallonen då de flesta kolhydraterna kommer från dem, även mandeln och öka kokosmjölet)

LAKRITSKLADDKAKA med citrongrädde

SAFFRANSKLADDKAKA med valnötsgrädde
(äter du strikt? Välj att ta bort mandlarna  och öka kokosmjölet och ta också bort valnötterna)

Hoppas återkomma med ett nytt recept på kladdkaka i morgon om nu inte någon av dessa skulle passa ;)

 

Vaniljkladdkaka med hallongrädde

ca 8 bitar

Ingredienser:
150 g smält osaltatsmör
1 dl grädde
1-1,5 krm fransk stevia  (se nedre bild) eller 3 msk erythritol (sötrix, sukrin, sötin) och 1/4 krm stevia
4 ägg
3 msk kokosnötmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 färsk vaniljstång ( eller 1 tsk vaniljpulver)

Servering:

2 dl grädde
2 dl lättmosade hallon

Gör så här

1. Koka upp grädden med fröna från en urgröpt vaniljstång, låt också stången få sjuda med under någon minut, låt det dra i minst 5 minuter, gärna länge. Fiska sedan upp stången. Värm upp grädden och lägg smöret att smälta..

2. Rör sedan i äggen och sötning väl i smeten.

3. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl i kastrullen.

4. Smöra och pofiberbröa en springform ca 21 cm i diameter.

5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 175 grader i ca 8-10 minuter. Passa kakan noga då den ska dallra lite ca 3 cm från kanten och in. Ta ut och låt svalna lite. Vispa grädden och vänd ner de mosade hallonen.

Spritsa hallongrädden på vaniljkladdkakan.

Här fick kakan gå lite för länge och blev mindre kladdig än önskvärt.

Bloggar etiketter: ,