Missa inte tävlingen på muurikka.se – fin utlottning!




Vad säger ni, visst kliar det lite i fingrarna när våren börja göra sig påmind, det droppar från stuprören, snön smälter och solen skiner! Lusten att vårstäda ute på gården och plocka fram grill och muurikka och bara sätta sig och njuta är påfallande stor!! :-P

I år kommer en hel del spännande här på Kryddburken som har just med muurikka att göra, jag återkommer till det! Sålänge tycker jag ni ska ta chansen och kika in på deras hemsida och delta i tävlingen! Massor av finfina priser att vinna som garanterat kommer förgylla din vår och resten av året!

Muurikka´s facebooksida hittar du här >>

Mitt LCHF bakrecept vann Vaniljimportens recepttävling!

Det blev inte mindre än mina Kokos- och svartvinbärs tarteletter som vann
Vaniljimportens recepttävling!

Jösses, det är så roligt att ett LCHF bakrecept vann så jag vet inte till mig av glädje!

LCHF bakverk rules!

Måste också passa på att varmt gratulera den som i min lilla utlottning vann min bakbok  Baka med LCHF
GRATTIS EVA KÄRFSTEDT , ÅNGE, din bok skickas till dig så snart jag kan och givetvis är den signerad!

Sedan det allra allra viktigaste av allt TUSEN TACK  alla ni som röstade på mig, idag önskar jag att jag kunde bjuda alla er på en tartelett!

Stor varm bamsekram från mig

Mariann

Bloggar etiketter: ,

Vaniljimportens tävlingsmail kommit!

Börjar nu komma ut och jag hoppas alla ni som gjorde sig omaket att nominera mig nu genomgår besväret att rösta på mitt lilla bidrag till tävlingen.

Mitt recept är ett helt nykomponerat recept finnes inte att hitta på nätet…  ;)
Är också väl medveten om att recepttävlingen inte innebär nykomponerade recept utan bara “bästa recept”, men jag gillar ju utmaningar så!

 

kram på er alla och tusen tack för rösten!

Ballerina, fyllda cookies – stor utlottning!


Jag lottar ut 10st dubbelpaket, både ljusa och mörka fyllda ballerina cookies!

Vill du va med i utlottningen? TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! 
Lämna en kommentar i inlägget, sprid gärna vidare på din egen blogg eller facebook-sida om du har och hänvisa till detta inlägg!

Tävlingen pågår till och med lördag den 18:e februari, då sker en slumpmässig lottning av samtliga deltagare och 10 vinnare utses!
Glöm inte uppge en giltig epostadress.

LYCKA TILL alla kakmonster därute!!  :-P 


Ljusa fyllda ballerina cookies! Min egen lilla testpanel här hemma gav tummen upp och hade lätt kunnat ätit upp alla på en gång, kall mjölk är ett måste till! ;-)

I samarbete med Göteborgs Kex

Kvällsöppet och LCHF debatt

I Kvällsöppets LCHF debatt så är det jag reagerade starkast på när Claude Marcus säger att man blir dum i huvudet av LCHF.

Undra vilka belägg han har för det? Han sa att man blir  trött och dum av en LCHF diet.

Hur kan man bli trött?
Verkar Jonas Colting och Björn Ferry  trötta?

Hur kan man bli dum i huvudet?
Verkar Mattias Ribbing dum? Han som striktar upp sin annars mer liberala LCHF kost veckorna innan tävling.

Jag blev varken trött eller dum i huvudet i söndags då familjen provade att “svälta” i 24 timmar ( inspiration av att läst lite i Colings bok Nakna Hälsan) . När den självvalda svälten gick mot sitt slut och det var dags för middag om ca 3-4 timmar. Då plitade jag ner ett nytt “manus” med minst 30 recept och skickade in till förläggaren på Bonnier…

Kom igen en kolhydratsdriven person att göra detsamma efter 2 glas vatten en halv kopp kaffe runt 11 snåret och vid 15 tiden skickade jag in bok idéen. Då hade vi ätit middag runt 17-18 tiden dagen innan…

Jag måste säga att jag har aldrig haft så mycket kraft och vitalitet och klar skalle i hela mitt liv som jag har nu!
Kan säkert bli ännu bättre givetvis…

“Expertisen” verkar tagit fasta på omställningsbesvären de flesta får av att gå över till fettdrift. Varför fattar ingen det?

Edit 15/2 ang expertisen i debatten:
En liten presentation av Kvällsöppets LCHF-motståndare:
Charlotte Erlandsson- Albertsson:
Hon driver tillsammans med sin make ett företag som forskar för att få fram ett bantningspiller. Hon är naturligtvis inte intresserad av att folk börjar äta LCHF, se: http://thylabisco.com/
Claude Marcus:
Ger vetenskapliga råd åt: Itrim, McDonald’s Sverige AB, Swedish Nutrition Foundations nutritionsråd; konsultuppdrag: Wasabröd AB, Venderfalks reklambyrå; föreläsningsarvoden från ett flertal läkemedelsföretag för enskilda presentationer. Han utför även uppdrag åt Coca Cola.

Bloggar etiketter: , ,

Rösta på mitt bakverk och var med i utlottningen av 1 bakbok!

DU bloggläsare som nominerade mig till Vaniljimportens tävling kan nu snart rösta på mitt bakverk i Vaniljimportens tävling om bästa recept!
När du följer och röstar via vaniljimportens mail till alla som nominerade mig så deltar du samtidigt i en utlottning av min bakbok, Baka med LCHF

Är du en läsare av Vaniljimportens nyhetsbrev så är du väldigt välkommen att rösta på mitt bidrag också och delta i samma utlottning av min bok.

Dragningen av vinnaren av boken blir när röstningen är slut 24.00 den 18/2.
Självklart är boken signerad. :D

Nu hoppas jag alla som nominerade mig också röstar på mitt lchf bakrecept. Receptet hittar ni här:
Kokos- och svartvinbär tarteletter

Kokos- och svartvinbär tarteletter

 ALLA som röstar på mitt tävlingsbidrag i vaniljimportens tävling
deltar också i min utlottning av en Bakbok - 
Baka med LCHF

Här är mitt tävlingsrecept

Kokos-och svartvinbär tarteletter 12-14 st
(Kan också bakas som ett enda helt pajskal och fyllas och garneras.)

Börja med kokosfyllningen:
2 dl grädde
2 dl kokosflingor
1  madagaskar vaniljstång
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
1 äggula
50 gram mjukt osaltat smör
Gör så här:
Koka upp grädde och sötning och vaniljfrön från den urgröpta vaniljstången, låt gärna stången också koka med. Låt dra i 5 minuter.  Fiska upp vaniljstången. Lägg i 2 dl kokosflingor  och rör runt. Rör sedan ner en äggula  och sedan smöret i omgångar. Vispa kraftigt till en jämn kräm. Ställ krämen svalt i kylskåp.

Baka kakorna:
125 gram osaltat smält smör
2 ägg
2 smk erythritol och 1/4 krm stevia
1,5 dl kokosnötsmjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 madagaskar vaniljstång
Gör så här:
Smält smöret och vispa ägg, fröna från en halv urgröpt vaniljstång  och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna väl och blanda ner dem i smeten.
Klä en mazarinform med degen, ganska tunt och upp högt på kanterna. Vill du snygga till kanterna som här med en penna och trycka till en spetskant så går det utmärkt då kakorna behåller formen under gräddningen. Grädda i ugnen 175 grader i ca 8 minuter. man behöver inte stödja upp några kanter  när man bakar med kokosnötsmjöl. ta ut dem när de känns lite torra och fasta. Låt svalna helt.
Gräddar du en paj låt den stå i ugnen i ca 15 minuter.
Lägg sedan lagom mängd kokoskräm i varje form och ställ svalt igen.

Gör vinbärsgelen (svartvinbärsjuice):
1,5 dl svarta vinbär ( eller 2 dl frysta jordgubbar)
0,5 dl vatten
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
1,5 gelantinblad
Gör så här:
Koka upp bär, sötning och vatten. Låt de safta sig ordentligt (inte koka torrt) och ev skumma bären. Sila av i silduk. Låt saften silas ner i en liten kastrull. Värm ev saften igen.
Lägg gelantinet i kallt vatten i 5 minuter.
Krama ur bladen och rör ner den i den varma saften. Låt det svalna och halvstelna, går fortare i kylskåp/frys.
Bred den halvstelnade gelen över kokoskrämen och ställ kallt i kylskåp.

Vid serveringen garnerar man med några få svartavinbär och kokos, eller bara kokos. ( eller om du valt jordgubbar, en skiva färsk jordgubbe)

Tips:
Koka svartvinbärsjuice och frys in, styckfrys lite bär också att ha över vintern.  Kakorna kan frysas tomma och bara ta fram och fyllas med kräm och garnera.
Kan också bakas som ett enda helt pajskal och fyllas och garneras.
*Hur man förvarar vaniljstänger

 

Bloggar etiketter: , , ,

Många missar viktiga inlägg på bloggen

Jag kan märka att många missar (viktiga) inlägg på bloggen så som utlottning av bakboken osv.

Då är det en fördel att Om man tycker det är viktigt att inte missa ex tävlingar/utlottningar bör man alltså prenumurera på bloggen och det gör man lättast här på Bloglovin välj den övre av bloggarna, den med mest följare.
Då missar man inte något bara det man själv väljer att hoppa över ;)

 

Många missar viktiga inlägg på bloggen

Jag kan märka att många missar (viktiga) inlägg på bloggen så som utlottning av bakboken osv.

Då är det en fördel att Om man tycker det är viktigt att inte missa ex tävlingar/utlottningar bör man alltså prenumurera på bloggen och det gör man lättast här på Bloglovin välj den övre av bloggarna, den med mest följare.
Då missar man inte något bara det man själv väljer att hoppa över ;)

 

Jag blev uttagen till tävlingen!

Tusen tack alla som nominerat mig och jag hoppas många av mina läsare vann vanilj!
Nu ska här tillverkas ett smarrigt recept och jag vet vad…
Tillverkningen blir i helgen och recept + bild publiceras här på bloggen runt den 6/2

och omröstningen på  alla8 recept/bloggar som deltar börjar den 13/2.
Så den 13/2-18/2 sker själva omröstningen av receptbidragen. Givetvis hoppas jag ni röstar på mitt recept då!
Vore ju kul om ett LCHF recept kunde vinna!